Data actualizării:
Data publicării:

Bogdan Chirieac, după decizia CCR asupra pensiilor speciale ale parlamentarilor: Ca să nu fie corupți, să nu ia șpagă

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto Octav Ganea, Inquam Photos
Foto Octav Ganea, Inquam Photos

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre decizia CCR în privința ”pensiilor speciale” ale parlamentarilor. 

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari este neconstituțională, de aceea, foștii parlamentari vor reintra în posesia pensiilor speciale pe ultimele 15 luni. 

”E o decizie justă, profund justă a Curții Constituționale. Într-o țară în care s-au inventat pensiile speciale, singurii pe care îi tăiau de la pensia specială erau cei aleși, parlamentarii. Deci nu s-a pus problema la procurori, la militari, la polițiști? Nu, nu s-a pus problema, dar fix la parlamentari. Adică, totuși..”, a afirmat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

”Așa au făcut legea parlamentarii, ei au vrut așa, să nu fie incluși și să fie incluse alte categorii”, a intervenit Cătălina Porumbel, moderatoarea emisiunii. 

”Exact parlamentarii și exact Parlamentul, care ar trebui să fie cea mai importantă instituție într-o democrație, Parlamentul ajunge să nu mai aibă drepturi. Am mărit salariile la magistrați ca să fie incoruptibili, foarte bine. Cinci milioane de pensionari normali sunt supărați pe 200.000 de pensionari speciali și în campanie îi mână pe ăștia, niște pensionari obișnuiți. Într-o țară care are pensii speciale, lăsați-le și pensiile parlamentarilor, ca să nu fie corupți, să nu ia șpagă”, a mai spus analistul politic. 

Parlamentarii primesc iar pensii speciale

Legea care a eliminat pensiile speciale pentru parlamentari a fost adoptată într-o singură zi, cu încălcarea tuturor termenelor, ceea ce reprezintă o afectare a procedurii, transmite, joi, Curtea Constituțională a României (CCR).

„Curtea a observat că, potrivit art.76 alin.(3) din Constituție, `La cererea Guvernului sau din proprie iniţiativă, Parlamentul poate adopta proiecte de legi sau propuneri legislative cu procedură de urgenţă, stabilită potrivit regulamentului fiecărei Camere`. Este o exigență constituțională ca scurtarea termenelor procedurale și accelerarea parcursului legislativ să se realizeze numai în cadrul procedurii de urgență [art.76 alin.(3)], și nu a celei generale [art.75]... Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel