Bogdan Chirieac: Două doze de vaccin sunt plătite de stat. Testul PCR și testul antigen le fac de câte ori vreau, pe gratis?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac susține că statul român nu este obligat să deconteze testele pentru evenimente sau vacanțe, mai ales că ambele doze de vaccin sunt oferite gratuit populației. 

Analistul politic Bogdan Chirieac susține că, în cazul testelor PCR, gratuitatea nu este un drept, întrucât vaccinul este deja plătit de stat. În multitudinea de opinii oferite de invitații emisiunii de la România TV, moderatoarea a întrebat dacă Guvernul a greșit prin măsurile de relaxare adoptate.

”A greșit Guvernul pentru că există. Dar aici nu cred că au greșit, pentru că până la urmă au hotărât să relaxeze măsurile cu 2 săptămâni mai devreme. Văd că cifrele, cel puțin cele oficiale, sunt în scădere în toată țara în momentul acesta. Am ascultat cu mare atenție ceea ce au spus doamna Carmen Avram și domnul Traian Băsescu în legătură cu problema egalității.

Problema este următoarea. Vaccinul ăsta are 2 doze, Johnson & Johnson înțeleg că are o singură doză, dar două doze sunt plătite de stat. Păi testul PCR și testul antigen le fac de câte ori vreau, pe gratis? Că poate vreau să merg la un spectacol la domnul Tudor Chirilă sau la Teatrul Național în fiecare seară. În fiecare zi îmi plătește statul un test?

Austria este o țară mult mai bogată, își permite 4 teste pe lună, un test pe săptămână, dar ia să facem în România 10 milioane de teste săptămânal. Cât ar costa lucrul ăsta? Până la urmă să ne uităm și la capacitatea economică a acestei țări, și la acest guvern care a împrumutat anul trecut 25 de miliarde de euro și anul ăsta mai mult de 25 de miliarde și la faptul că 2% sau 3% din PIB va fi folosit începând de anul viitor pentru plata datoriei externe. Adică cam cât are apărarea. Apărarea are 2%, restul serviciilor sistemului național de apărare și securitate au 1,96%.

Păi o să ajungem să vorbim de dobândă la credite mai mult decât tot ce înseamnă acest lucru, sau aproape cât înseamnă educația în România. Nu e simplu acest aspect și nu e vorba de a interzice drepturi. Ai dreptul la viață, la liberă exprimare, la sănătate, la educație, deci drepturile fundamentale nu se încalcă. Dacă vrei să te duci la un spectacol și ai ales să nu te vaccinezi, dacă spectacolul nu e în aer liber și este într-o sală de teatru, atunci te supui acestor reguli, cu toată dragostea. Ce poți să faci în cazul ăsta? Așa văd că face toată Europa, nu sunt invenții românești. Ne-am luat și noi după unii care sunt mai specialiști ca noi sau au mai trecut prin pandemii cu imperiile pe care le-au avut”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

Vezi și: EXCLUSIV  20 de state UE se opun testelor PCR gratuite din certificatul verde. Carmen Avram, culise la Bruxelles: Probabil la varianta ASTA se va ajunge

Traian Băsescu susține cauza testelor PCR gratuite și consideră ca prețul unui astfel de test este mult prea mare, având în vedere că un kit costă în jur de 12 euro, conform informațiilor acestuia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel