Bogdan Chirieac, despre ținuta aleasă de Carmen Iohannis la inaugurarea Casei României la Paris: Frumos era dacă rochia era de la un creator român - Galerie Foto
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Facebook Klaus Iohannis
Foto: Facebook Klaus Iohannis
Bogdan Chirieac a vorbit despre ținuta aleasă de Carmen Iohannis, în Paris.

Carmen Iohannis, soția președintelui României, Klaus Iohannis, s-a remarcat prin ținuta sa la inaugurarea Casei României la Paris. Prima Doamnă a purtat o rochie cu maci în valoare de 1.500 de euro și o geantă în valoare de aproape 3.000 de euro, potrivit Antena 3 CNN. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat alegerea vestimentară făcută de Carmen Iohannis pentru acest eveniment, în contextul în care se pare că de această dată nu a ales articole create de designeri români.

Foto: Facebook Klaus Iohannis

"Suntem la Paris. Acum, de geantă nu știu dacă puteți da numele... dacă era un creator francez, "bon ton" să fii cu gazda. Frumos era dacă rochia era de la un creator român, așa era simbolistica în această situație. Deci, repet, e Casa României la Paris, vrei să dai un semnal, un simbol, nu? Toaletele doamnelor sunt un simbol, că la domni sunt cumva uniforme costumele alea așa, dar doamna are mult bun gust și poate da semnale.

Poate lua poșeta și pantofii de la un designer român, rochia de la un designer francez sau invers, rochia de la un designer român și luai și de la o casă de modă pariziană, îmi vine în mintea cea mai veche... și te duceai așa, și atunci lumea vedea, înțelegea mesajul", a declarat Bogdan Chirieac în cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3 CNN.

Foto: Facebook Klaus Iohannis

Designerii români cu care a colaborat Carmen Iohannis

Până acum se pare că soția lui Klaus Iohannis colabora cu designerul Maria Marinescu. De altfel, anterior aceasta a vorbit despre faptul că ea crea mare parte din ținutele cu care Prima Doamnă mergea la diverse evenimente importante.

"Colaborarea cu doamna Iohannis a început printr-o prietenă comună și îmi pare rău că nu ne-am întâlnit mai demult. Multă lume a observat și a apreciat schimbarea vestimentară a doamnei Iohannis. Ținutele unei soții de președinte trebuie să fie coerente, adecvate fiecărui eveniment și mai ales să o reprezinte, să-i definească stilul", a spus Maria Marinescu la un moment dat.

În plus, se știe că designerul preferat al Primei Doamne a fost mulți ani Eli Lăslean. De-a lungul timpului, ținutele sale au fost apreciate, dar și foarte des criticate, fiind considerate neadecvate pentru unele dintre evenimentele la care a luat parte. Totuși, acum nu este clar cine se ocupă de ținutele soției președintelui României.

Foto: Facebook Klaus Iohannis

Cert e că ținutele alese de Carmen Iohannis au fost mereu aprig discutate. Spre exemplu, după încoronarea Regelui Charles al III-lea, Cătălin Botezatu a spus că e necesară o consiliere a cuplului prezidențial privind vestimentația adoptată la anumite evenimente. Totodată, regretatul designer Stephan Pelger spunea despre Carmen Iohannis că are niște fixuri pe care "nu i le poate schimba nimeni", precum ar fi fusta scurtă. Cei doi au colaborat mai mulți ani, încă din 2015.

"Este o doamnă foarte drăguţă, foarte simpatică, este o femeie absolut cu picioarele pe pământ, nu are fiţe deloc. Are însă nişte fixuri pe care nu i le poate schimba nimeni, dar cred că, până acum, ea a făcut cea mai bună imagine României dintre primele-doamne pe care le-am avut", a spus designerul la un moment dat.

Foto: Facebook Klaus Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
pixel