Urmărește emisiunea live
Bogdan Chirieac: Dan Barna, problemă cât casa, după declarația de capitulare făcută în mod grețos
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
DNA
DNA
Dan Barna și partidul USR au o problemă ”cât casa”, este de părere analistul politic Bogdan Chirieac după ce DNA i-ar fi deschis dosar penal lui Dan Barna în contextul afacerilor cu fondurile europene. 

Bogdan Chirieac a fost întrebat dacă în acest moment discutăm de libertate în ghilimele pentru Dan Barna după autosesizarea DNA. Analistul politic a răspuns: 

”Îmi e teamă că este libertatea fără ghilimele. De altfel, dânsul a făcut o declarație de capitulare atunci când a spus în mod grețos că doamna Dăncilă, vezi Doamne, îi face dosar la DLAF, că dânsul dorește să fie anchetat de DNA. Acum, dânsul și USR-ul, partidul miracol, au o problemă cât casa. Întreaga politică a domnului Barna și a USR-ului a fost fără penali în funcții publice. Acum dânsul este anchetat și exact în modul pe care nu îl doriți și pe care noi l-am condamnat întotdeauna, dosarul său penal a apărut prin presă înainte să fie anchetat de DNA, iar prin presă arată extrem de rău ce s-a întâmplat acolo. Și din informațiile de presă, sunt și lucruri mult mai grave în aceste proiecte europene. Probabil, nu știu, oameni de bine aduc la cunoștința publicului că, până la urmă, asta este campania electorală, tot felul de dedesubturi grele, vis a vis de aceste proiecte europene. Regretabil din toate punctele de vedere fiindcă absorția de fonduri europene este esențială pentru România. Este bine ca publicul să știe că din fiecare euro absorbit prin fondurile europene, în tipul acesta de programe, cel puțin 45% încasează statul român din taxe și impozite. Bani care dacă nu ar fi fost absorbiți de fondurile europene, nu ar fi fost încasați de statul român”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV. 

Impactul politic după demersul DNA

Întrebat dacă DNA ar avea vreo implicare în politică în contextul alegerilor prezidențiale, Bogdan Chirieac a susținut că instituția nu poate fi acuzată de așa ceva în acest caz. 

”DNA nu poate fi acuzat acum de implicare politică. Acum, DNA nu poate fi acuzat de așa ceva. Implicare politică este dacă refuzau să analizeze ceva, să investigheze ceva în momentul acesta. Dacă această investigație ar fi fost făcută pentru un alt lider politic. De exemplu Călin Popescu Tăriceanu, care a condamnat în permanență abuzuri. Atunci, pentru electoratul său nu s-ar fi întâmplat mare lucru. Dar nu uitați că domnul Barna a scos oamenii în stradă. Fără penali în funcții publice. Păi ce face domnia sa? Probabil că îi va sfătui pe alegătorii USR să se îndrepte spre domnul Iohannis. Probabil că este pasul următor pe care îl va face domnul Barna. Politic eu nu văd altă soluție. Sau cu un alt candidat. Dar mă îndoiesc că în momentul de față domnul Barna s-ar preda altcuiva. De altfel, capitularea domniei sale s-a făcut față de domnul Iohannis nu față de altcineva. Atunci când a condamnat-o pe doamna Dăncilă că îi face anchetă la DLAF. Doamna Dăncilă s-a evidențiat în România prin facerea de dosare penale? Nu. Sunt alți lideri politici, unii de mare tristă amintire, care s-au evidențiat prin așa ceva. A vrut să-i facă plăcere domnului Iohannis prin atacarea doamnei Dăncilă”, a mai precizat Bogdan Chirieac. 

VEZI ȘI: România TV: DNA i-a deschis dosar penal lui Dan Barna

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel