Bogdan Chirieac, către Marcel Ciolacu: „Sunteți moldovean sau nu? Deci vă jignesc?”. Premierul recunoaște
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Antena 3 CNN
Captură de ecran / Foto: Antena 3 CNN
Află cum a răspuns premierul Marcel Ciolacu la întrebarea analistului politic Bogdan Chirieac.

„Dumneavoastră sunteți moldovean sau nu?”, l-a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac, în platoul de la Antena 3 CNN, pe premierul Marcel Ciolacu.

„Cum spunea tata - noi suntem trei frați - ne spunea: 'Voi sunteți molotov. Eu sunt oltean, mama ta e moldoveancă'. Am crescut pe aerodrom și la Ianca, și la Bobocu, și la Buzău. Frații mei sunt născuți în Focșani”, a precizat premierul.

„Vă jignesc sau nu?”

„Deci, dacă vă fac moldovean vă jignesc sau nu?”, l-a întrebat în continuare Bodgan Chirieac pe Marcel Ciolacu.

„Și eu am crescut în comunism, ca și dumnevoastră, și știți ce ne-a ținut vii? Acele glume pe care le făceam și acele bancuri. După o zi încărcată la Timișoara, am făcut o glumă nefericită. (...) Sunt tot felul de glume locale cum sunt între Brăila și Galați. Am văzut și comentariile la televizor. Poate din funcția de prim-ministru nu ar fi trebuit să fac această glumă. Iertați-mă, sunt uman”, a răspuns premierul.

Totul a plecat după ce premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut declarația ce i-a adus multe critici: „Buzăul nu e în Moldova, nu mă jigniţi”.

Premierul Marcel Ciolacu a mai afirmat că a ”alocat pentru Moldova cei mai mulți bani din istoria post-decembristă pentru dezvoltare”:

”Este regiunea de dezvoltare și istorică care, în acest moment, primește cei mai mulți bani. A fost cea mai mare greșeală făcută timp de 30 de ani. Românii au plecat, în primul rând, din Suceava, din Botoșani, din zonele cele mai sărace și, normal, dacă n-ai infrastructură, nu vine nimeni să investească. Era și este încă o discrepanță foarte mare între investițiile din Ardeal și dezvoltarea din Ardeal... Și am luat, cu Sorin Grindeanu: pentru prima oară, nu mai sunt povești cu privire la Autostrada Moldovei. Se vor da anul acesta în circulație 147,8 km din Autostrada Moldovei. Mai mult, continuă până la Suceava, încercăm un proiect cu Comisia Europeană, să legăm Iașiul și Pașcaniul de Chișinău. Cu doamna ministru al Educației, pentru prima oară, am luat tot sistemul de învățământ dual (...) și l-am dus și-n Moldova, în vreo trei puncte. Am luat Sănătatea, e primul Guvern care face spitalele regionale. La Iași, se dă drumul săptămâna aceasta la spitalul regional. (...) E pentru prima oară când Moldova are, cu adevărat, o perspectivă”. 

Citește aici mai mult

”Prefer să rămân cu o glumă nefericită în istoria Moldovei, dar prefer să rămân și alături de Alexandru Rafila, Ligia Deca, Sorin Grindeanu, primul Guvern care a adus aici cele mai mari investiții din istoria post-decembristă a României” a spus premierul după ce a enumerat investițiile pe care Guvernul său le face în regiunea Moldovei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel