Bogdan Chirieac arată câștigătorul dezbaterii dintre Kamala Harris şi Donald Trump. "Acum apar speculațiile"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat dezbaterea dintre Kamala Harris și Donald Trump.

VEZI ȘI: Taylor Swift a anunțat că o susține pe Kamala Harris, după dezbaterea prezidențială: Consider că e calmă și stabilă, un lider cu talent

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat la Antena 3 CNN dezbaterea dintre vicepreședintele Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump.

Întrebat cine a câștigat dezbaterea, Bogdan Chirieac a spus: "Cred că a fost o dezbatere echilibrată. S-a deosebit mult față de prima dezbatere care l-a obligat pe președintele în funcție, Joe Biden, să se retragă, deși câștigase votul Partidului Democrat pentru aceste alegeri prezidențiale. Deci din punctul acesta de vedere cred că echipele de campanie și-au făcut treaba și candidații s-au prezentat bine".

Bogdan Chirieac: Nu doar dezbaterea este importantă, ci și analizele de după dezbatere

"Acum apar speculațiile. Știți că nu doar dezbaterea este importantă, ci și analizele de după dezbatere. Publicul va fi mai influențat de analizele de după dezbatere decât de dezbaterea propriu-zisă. Din punctul acesta de vedere doamna Kamala Harris și-a nuanțat anumite atitudini vizavi de migrație, vizavi de programul economic, vizavi de multe lucruri care o făceau mai degrabă un candidat de stânga. Stânga nu este proprie Statelor Unite ale Americii, e o țară liberă, democratică, liberală în sensul european al cuvântului că în America liberal înseamnă că ești de stânga.

Acum însă apar și alte informații conform cărora doamna Harris avea în ureche niște cercei din care primea indicații în timp real din partea staff-ului de campanie, cercei speciali, ultra-tehnologizați, și primea răspunsuri la discuția cu Trump de la echipa de campanie. Vor apărea multe speculații. Nu e o confirmare oficială a cestui fapt, dar urmează să vedem ce se va întâmpla vizavi de dezbatere în perioada imediat următoare", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Presa americană și britanică o dau pe Kamala Harris drept câștigătoare

VEZI Și: Tonul și limbajul corpului la dezbaterea dintre Kamala Harris și Donald Trump. ”A fost o mișcare de putere. Nu cred că se aștepta”

Întrebat ce notă le-ar da celor doi candidați la președenția SUA, dar și despre faptul că Donald Trump a refuzat să răspundă la anumite întrebări, pierzându-și de câteva ori cumpătul în timpul dezbaterii, Bogdan Chirieac a declarat: "Eu cred totuși că Donald Trump are un punct în plus față de Kamala Harris. E o distanță mare față de restul presei americane și britanice care o dau pe Harris câștigătoare, dar nu e un lucru deosebit acesta. În 2016 toată presa a spus că doamna Hillary Clinton a câștigat dezbaterea cu Donald Trump și Trump a câștigat alegerile, deci, în general presa din SUA este împotriva lui Donald Trump.

De altfel și dezbaterea a fost făcută la CNBC News nu la Fox News, așa cum era normal. Prima dezbatere cu Joe Biden a avut loc la CNN, care e un post de televiziune mai apropiat de Partidul Democrat, Fox News e apropiat de Partidul Republican, doamna Harris nu a vrut să meargă la Fox News. Deci faptul că și BBC, și alte zone din lume anglo-saxonă o dau pe Harris câștigătoare nu este un lucru de neașteptat, era un lucru previzibil din punctul acesta de vedere, dar eu cred că la nivelul Americii profunde, Donald Trump își păstrează avantajul".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
pixel