Bogdan Badea: Din păcate Hidroelectrica a început să acționeze împotriva "băieților deștepți" doar la intrarea în insolvență
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
CEO-ul Hidroelectrica, Bogdan Badea, a vorbit despre mai multe probleme cu care s-a confruntat compania de-a lungul timpului, explicând cum s-a ajuns la scandalul liberalizării pieței energiei.

Potrivit lui Bogdan Badea, Hidroelectrica a fost obligată să vândă energie electrică la un preț mult mai mic furnizorilor finali, energie care ajungea la consumatori cu o diferență mult prea mare. Directorul a vorbit și despre importanța retehnologizării companiei de stat, afirmând că Hidroelctrica poate oferi consumatorilor casnici energie electrică la un preț mult mai mic decât ceilalți furnizori.

„În 2011-2012 Hidroelectrica a intrat în insolvență. A fost și o secetă care ne-a pus capac. (...) A fost nevoie de măsuri ferme și drastice pentru curățarea companiei. Hidroelecrica a reușit să iasă din insolvență și să treacă pe profit. (...) În momentul în care Hidroelecrica a ieșit din insolvență, nu a mai fost nevoie de „băieții deștepți”. Noi trebuie să producem profit pentru acționarii noștri. 80% din acțiuni sunt deținute de statul român.

Din păcate, Hidroelectrica a început să acționeze împotriva „băieților deștepți” doar la intrarea în insolvență. Nu mai aveam căi legale pentru recuperarea unor sume. Sigur că au fost anchete penale, iar Hidroelectrica a încercat să își recupereze prejudiciile. Noi am rămas cu problema, „băieții deștepți” au rămas cu banii. Retehnologizarea este obiectivul zero pentru Hidroelectrica. Am intrat pe retehnologizări pe hidrocentralele mari. Strategia Hidroelectrica este retehnologizarea tuturor centralelor mari, importante. În 2020 s-au dublat investițiile în retehnologizare față de 2019. (...) Anul 2018 a fost primul an în care Hidroelectrica și-a arătat adevăratul potențial. Am făcut 2,2 miliarde profit. (...) Am participat la mai multe dezbateri în care am vrut să înțelegem de ce Hidroelectrica trebuie să suporte pierderile altor companii, al anumitor participanți în piață. Nu am reușit să obținem un răspuns. (...) Noi putem acoperi prin Hidroelectrica 100% din consumatorii casnici.”, a declarat Bogdan Badea, în cadrul emisiunii „Culisele Statului Paralel” de la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: SCHIMBARE FURNIZOR ENERGIE electrică. Hidroelectrica, sfat IMPORTANT: Trimiteţi documentația prin e-mail!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel