Bogdan Aurescu salută celebrarea Zilei Internaționale a Romilor
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Bogdan Aurescu salută celebrarea Zilei Internaționale a Romilor  /  Sursă foto: Ministerul Afacerilor Externe
Bogdan Aurescu salută celebrarea Zilei Internaționale a Romilor / Sursă foto: Ministerul Afacerilor Externe
Inițiativa de a marca Ziua Internațională a Romilor a apărut în 1971, cu prilejul primului Congres internațional al romilor de pretutindeni, care a avut loc la Londra. În statele din Europa de Est, inclusiv în România, data de 8 aprilie a fost consacrată Zilei Romilor începând cu anul 1990.

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Internaționale a Romilor, eveniment marcat, în mod tradițional, la data de 8 aprilie. Cu acest prilej, MAE reiterează importanța obținerii de progrese în realizarea incluziunii sociale a cetățenilor români aparținând minorității romilor, precum și în eliminarea completă a oricăror forme de discriminare din societatea românească. 

România susține consecvent principiul diversității și consideră că varietatea etno-lingvistică şi culturală este o resursă și un avantaj al societății europene, care contribuie la dezvoltarea socio-economică a întregii comunități.

Ministerul Afacerilor Externe va continua acțiunile de promovare și protejare a drepturilor şi libertăților tuturor cetățenilor României, va acționa ferm pentru eliminarea încercărilor de stigmatizare a comunităților de romi din străinătate, care nu au nicio justificare, şi pentru asigurarea respectării normelor europene în privința liberei circulații şi anti-discriminării.  

În același timp, Ministerul Afacerilor Externe  susține importanța participării active a romilor la viața publică și sprijină inițiativele societății civile în domeniul promovării și protejării drepturilor cetățenilor români aparținând minorității romilor.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel