Data publicării:

Bogată în fibre și proteine, ​​supa de ciuperci este recomandată de nutriționiști. O porție are 190 de calorii

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Bogată în fibre și proteine, ​​supa de ciuperci este recomandată de nutriționiști. O porție are 190 de calorii. Sursa foto: freepik.com
Bogată în fibre și proteine, ​​supa de ciuperci este recomandată de nutriționiști. O porție are 190 de calorii. Sursa foto: freepik.com

În timpul sezonului rece, este bine să te protejezi de clasicele afecțiunile de sezon. Și pentru a  face cât mai bine acest lucru, trebuie să consumi o supă delicioasă de ciuperci.

Supa va fi atât de gustoasă, încât va fi îndrăgită și de copii, care îți vor cere o porție în plus. Iată o rețetă excelentă a supei de ciuperci cu care îți vei impresiona prietenii și rudele.

Mai mult, vei avea ocazia să consumi o supă sănătoasă și autentică, deoarece ciupercile sunt un aliment sărac în grăsimi și calorii. De asemenea, ciupercile sunt extrem de bogate în fibre și, în consecință, sunt deosebit de prietenoase cu intestinul, contracarând constipația.

Nu arunca apa în care ai fiert pastele. Este indispensabilă în bucătărie: șase moduri în care o poți folosi

Ciupercile conțin o cantitate bună de proteine, vitamine și săruri minerale, cu o concentrație mai mare de fier, fosfor și calciu. Timp de pregătire a supei - 15 minute, timp de gătire - 30 de minute, timp total - 45 de minute, porții - 3, calorii - 190 pe porție.

 

Ingredientele de care ai nevoie:

1 litru de apă (jumătate fierbinte, jumătate rece),

250 ml lapte,

16-17 ciuperci tăiate felii subțiri,

2 linguri de ulei,

2,5 linguri de făină,

1 lingură de unt,

1 ceapă tocată mărunt,

1 ardei gras tăiat în bucăți mici,

1 linguriță de piper,

1 linguriță de sare,

mărar tocat după gust.

 

Pregătirea, pas cu pas

 

Mai întâi, toarnă uleiul într-o cratiță înaltă, adaugă ceapa și ardeiul și prăjește-le până când legumele devin un pic aurii. Adaugă ciupercile și untul și gătește-le până când ciupercile eliberează apa, pe care apoi o reabsorb. Nu uita să amesteci din când în când.

Usturoiul va crește de dimensiunea unui măr: secrete simple pentru o recoltă bogată

Adaugă făina și amestecă bine. Gătește 2-3 minute, apoi toarnă 500 ml de apă rece. Amestecă cu un tel și se adu totul la fierbere.

Acum completează cu 500 ml de apă fierbinte și lapte. Amestecă din nou și gătește supa, sub capac, la foc mic, timp de 10 minute.

La final, supa se condimentează cu piper, sare și mărar tocat. Amestecă bine și oprește focul. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel