Bodog: Voiculescu nu are curaj să-și asume, îi pune pe manageri să închidă spitalele. Fundeni e pe lista de închideri
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fostul ministru Florin Bodog susține că Vlad Voiculescu îi sperie pa manageri să închidă spitalele
Fostul ministru Florin Bodog susține că Vlad Voiculescu îi sperie pa manageri să închidă spitalele
Fostul ministru PSD al Sănătății, Florin Bodog,  a declarat că în 2017 a găsit în minister un plan prin care se urmărea închiderea a circa o sută de spitale. Bodog avertizează că actualul ministru, Vlad Voiculescu a transmis ieri un mesaj către directorii spitalelor aflate pe listă, prin care să îi sperie și să îi determine să închidă ei acele spitale. Printre spitalele vizate se numără și Fundeniul. 

Ministrul USR al Sănătății dă vina pe...PSD, după tragedia de la Matei Balș: ”În 2017, ministrul de atunci a făcut un act din pix și apoi Parlamentul a prelungit toate autorizațiile sanitare. Este un act de iresponsabilitate”, a spus, în prima conferință de presă după incendiul care a ucis șapte persoane, Vlad Voiculescu. Florin Bodog i-a dat replica lui Vlad Voiculescu:

Să închidem Spitalul Fundeni și Institutul Inimii?

”În 2017,  când am ajuns la minister, am găsit pe masă un document pe care se pregătea să-l semneze dl ministru Voiculescu, a spus Florin Bodog. Un ordin care închidea aproape o sută de spitale. Erau clădiri ce aveau aviz de funcționare cu plan de conformare, nu autorizație ISU. Când s-a făcut publică informația că vroia să închidă o sută de spitale, Voiculescu a zis că mint. Acum, recunoaște că asta a fost intenția sa. A spus clar, sâmbătă, că eu am refuzat să închid o sută de spitale. Ce se întâmplase, de fapt?

Vlad Voiculescu, în timpul guvernării așa zis tehnocrate, a făcut un control, dar nu a alocat bani pentru ca spitalele să poată îndeplini regulile de autorizare, a continuat Florin Bodog. Tehnocrații dăduseră reguli foarte dure, pe care le-ar fi putut îndeplini, poate, unele spitale occidentale. Nici mall-urile din România nu pot respecta toate aceste reguli, darmite școlile, universitățile sau spitalele care funcționează în clădiri de acum jumătate de secol sau mai bine. Pentru ca spitalele de la noi să atingă aceste standarde, era nevoie de timp, în care să se facă investiții. Era nevoie de o perioadă de timp ca să se conformeze.

Cerând aplicarea imediată a regulilor, Vlad Voiculescu și dna Simona Pârvu, care conduce INSP, practic închideau circa o sută de unități sanitare. Cred că era un plan pentru a dinamita sistemul public, pentru a ajuta spitalele private să preia pacienții.

Pe aceste reguli ale tehnocraților ar trebui închis, astăzi, Spitalul Fundeni, Institutul Inimii, pentru că funcționează într-o clădire cu bulină. Este un risc, la cutremur, dar ce se întâmplă acum cu miil de pacienți dacă închidem Fundeniul?

 Voiculescu îi sperie pe manageri ca să închidă ei spitalele

Cine răspunde, însă, dacă se produc accidente sau incidente în instituțiile sanitare fără autorizație?, a întrebat fostul ministru al Sănătății. Orice manager care a auzit declarația de sâmbătă a dlui ministru Vlad Voiculescu ar trebui să închidă mâine secțiile carte funcționează fără autorizație, pentru că a spus-o foarte clar: ei răspund. Nu ministrul trebuie să le ceară aplicarea legii, ei trebuiau să o aplice până acum.

E un paradox numai aparent între declarațiile dlui Voiculescu și faptele sale. Nu are curajul să-și asume să închidă aceste spitale, nici să prelungească autorizațiile de funcționare. E o lașitate tipică: spune că peste o sută de spitale sunt în afara legii, dar vor plăti managerii acestor unități, dacă se întâmplă ceva. Păi, ori îți asumi decizia și le închizi, ori găsești soluții. Cred că se teme, după ce au apărut protestele vizând privatizarea, să își asume închiderile, și ar vrea să le închidă managerii, de frica răspunderii pentru accidente sau incidente”, a concluzionat Florin Bodog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel