Bode recunoaște eșecul după cazul de la Onești: Nu am reușit să-i salvăm
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Bode recunoaște eșecul după cazul de la Onești: Nu am reușit să-i salvăm
Bode recunoaște eșecul după cazul de la Onești: Nu am reușit să-i salvăm
Ministrul Lucian Bode a făcut, miercuri seară, declarații, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cu privire la cazul de la Onești. 

„În primul rând, doresc să adresez condoleanțe familiilor celor două persoane decedate. Cel mai greu de acceptat este că, în urma unei intervenții din partea unor structuri ale MAI, nu am reușit să salvăm viețile persoanelor aflate în pericol.

Așa cum am transmis imediat după tragicul eveniment, vin astăzi în fața dumneavoastră cu rezultatul verificărilor preliminare. La această oră, desfășurarea evenimentelor este cunoscută, drept pentru care nu voi intra în alte detalii cu privire la acest aspect. (...) Cu privire la modul de implicare a conducerii Inspectoratului de Poliție al județului Bacău, și aici mă refer la inspectorul șef și la adjunctul acestuia... La comanda Inspectoratului de Poliție al județului Bacău se afla adjunctul unității care s-a deplasat cu întârziere la fața locului, minimizând importanța evenimentului. Cu toate că autorul a amenințat de mai multe ori că va comite fapte de violență, nu au fost dispuse măsuri legale în acest sens”, a spus ministrul Bode. 

„Conducerea Inspectoratului de Poliție al județului Bacău nu a valorificat toate datele și nu a informat complet și corect eșalonul superior pentru a se aloca resurse multiple”, a mai zis ministrul. 

Doi muncitori care renovau un apartament în Onești, județul Bacău, au fost omorâți, luni seara, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat pentru că fusese evacuat. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ținut cei doi bărbați ostatici, după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel