Bode, la reuniunea Consiliului de Justiție și Afaceri Interne: Combaterea traficului de migranți rămâne o prioritate
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 25 noi 2022, 20:12
WhatsApp
Bode, la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne - Combaterea traficului de migranți rămâne o prioritate. Sursa foto: facebook/Lucian Bode
Bode, la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne - Combaterea traficului de migranți rămâne o prioritate. Sursa foto: facebook/Lucian Bode
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a participat, azi, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului Justiție și Afaceri Interne, organizată de Președinția cehă a Consiliului UE.

Dezbaterile au vizat evaluarea provocărilor migraționiste de-a lungul tuturor rutelor europene de migrație. Migrația ilegală este o temă deosebit de importantă la nivel european și apreciez inițiativa Președinției cehe a Consiliului UE de a aborda acest subiect care ne preocupă constant pe toți.

"Am subliniat în intervenția mea că trebuie să acordăm o atenție egală tuturor rutelor europene de migrație și că trebuie să avem o abordare europeană unitară, care să răspundă preocupărilor statelor membre care se află sub presiune migratorie. Într-adevăr, situația din unele țări de origine este îngrijorătoare.

De aceea, este necesar să continuăm să abordăm dimensiunea externă a migrației și să avem un parteneriat consolidat cu statele de origine și de tranzit, precum și cu partenerii internaționali. Totodată, combaterea traficului de migranți trebuie să fie în continuare prioritatea noastră principală, fiind nevoie de cât mai multe acțiuni concrete la nivel european", a precizat Lucian Bode, pe facebook.

Ministrul Afacerilor Interne a mai menționat că susține propunerea partenerilor europeni de a avea un Plan de Acțiune concret și pentru ruta Balcanilor de Vest.

"În acest sens, doresc să salut Planul de Acțiune prezentat și propus astăzi de către Comisia Europeană pentru ruta Mediteranei Centrale, care asigură o abordare practică și comprehensivă a provocărilor cu care se confruntă statele mediteraneene. În același timp, deși România nu se află pe ruta Balcanilor de Vest, susțin propunerea partenerilor europeni de a avea un Plan de Acțiune concret și pentru ruta Balcanilor de Vest, care să ajute cu mijloacele cele mai adecvate statele care se confruntă cu mari presiuni migratorii în acest moment. Cred că această abordare este importantă și pentru Austria, dar și pentru Președinția cehă a Consiliului UE.

Nu în ultimul rând, în marja lucrărilor Consiliului am avut două întrevederi bilaterale cu Ylva Johansson, comisarul european pentru afaceri interne, și cu Vít Rakušan, ministrul de interne ceh, reprezentant al actualei Președinții a Consiliului UE. Am ținut să le mulțumesc personal celor doi interlocutori pentru sprijinul nemijlocit și eforturile extraordinare pe care le fac pentru adoptarea deciziei de aderare a României la spațiul Schengen în luna decembrie", a mai spubliniat Lucian Bode. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?