Cuc trimite Guvernul Orban la OSPICIU: ”Să stea toți internați”. Replică ACIDĂ la anunțul lui Bode despre Comarnic-Brașov
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor în Guvernul Dăncilă, a dat o replică acidă Guvernului Orban, după ce ministrul Lucian Bode a anunţat că studiul de fezabilitate pentru autostrada Comarnic-Braşov trebuie revizuit, pentru că drumul ar trece prin curtea Castelului Cantacuzino, dar şi prin mai multe imobile. 

"Eu nu ştiu exact ce studiu de fezabilitate au văzut autorităţile din Guvernul Orban, dar dacă le-au văzut la fel cum văd economia şi problemele de azi, într-adevăr, poate trec pe la etajul 7, dar nu printr-un imobil, ci printr-un ospiciu de nebuni în care ar trebui să stea toţi internaţi. Ştiu că în studiul de fezabilitate erau afectate câteva imobile, pe la Buşteni, dacă nu mă înşel, şi Comarnic, un număr de 70 de imobile, dar nu este cazul să revizuim un studiu de fezabilitate. Se poate modifica, pentru că înţeleg că acolo sunt nişte piloşi. În mod normal, un coridor de autostradă se rezervă şi pe acel coridor nu se pot da autorizaţii de construcţie. Mare atenţie! Asta cred că ar trebui să ştie reprezentanţii Guvernului, dacă tot îşi dau cu părerea ca fiind profesionişti. Deci acolo dacă s-a construit, s-a construit de nişte şmecheri care au făcut rost de autorizaţie de la primărie, prin diverse metode. Dar ce ne spune domnul ministru este că această autostradă nu se va mai face niciodată. Pentru că dacă revizuim studiul de fezabilitate, durează trei ani. Şi când dăm drumul la proiectare şi execuţie, dacă mai sunt şi contestaţii, începem în 2030, cu cine va fi la guvernare atunci. Acest tronson poate începe să fie construit oricând.", a declarat Răzvan Cuc în exclusivitate pentru DC NEWS. 

VEZI ŞI Autostrada Comarnic-Braşov, prin curtea unui castel şi prin apartamente de la etajul 7. Lucian Bode, anunţul momentului

"Bani pierduţi, românii suferă. Unde sunt asociaţiile?"

"Singura problemă, ce trebuie să înţeleagă cei care trebuie să implementeze proiectul, este că orice studiu de fezabilitate poate fi îmbunătăţit, dar nu distrus şi luat de la zero. Sunt bani pierduţi, e timp pierdut, şi românii suferă. Am văzut că au în programul de guvernare că vom avea 3000 km de autostrăzi până în 2030. În ritmul ăsta, nu vor fi nici 30 km, dacă ei fac numai studii de fezabilitate. 

Eu cred că reţeta patentată de dl Orban la ministerul Transporturilor se aplică şi acum. Pentru că dl Orban îşi arogă foarte multe merite în acest minister. Vom vedea foarte multe studii de fezabilitate. Eu m-aş bucura, în schimb, să văd şi un proiect nou început de PNL, să dea drumul la o proiectare şi execuţie, pentru că până acum nu au venit cu niciun proiect nou. Toate proiectele cu care se duc pe şantiere sunt lăsate moştenire de PSD. Zero proiecte lansate şi zero şantiere deschise. Aş vrea şi eu să văd un proiect mic lansat de ei. În anii trecuţi, toţi românii voiau autostrăzi şi multe asociaţii cereau asta. Ce s-a întâmplat cu asociaţiile astea, pentru că de 8-9 luni nu văd niciun plan? Nimeni nu mai zice nimic!", a conchis Răzvan Cuc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel