Urmărește emisiunea live
Emil Boc cere Guvernului modificarea legislației privind semnătura electronică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Dumitru
WhatsApp
Emil Boc
Emil Boc
Primarul municipiului Cluj-Napoca cere Guvernului să facă modificările legislative necesare pentru ca semnătura digitală să fie recunoscută în mod egal de toate autorităţile din ţară.

Emil Boc a declarat în şedinţa de miercuri a Consiliului Local că nu este normal ca un cetăţean să nu poată folosi, în raport cu autoritatea de serviciile căreia are nevoie, un document cu semnătură electronică emis de o altă autoritate, informează agenția Agerpres.

Autoritățile de stat: situație anacronică

„Cerem Guvernului să modifice legislaţia României astfel încât semnătura digitală să fie larg recunoscută între autorităţile publice şi private din România. Nu este firesc ca un document emis cu semnătură electronică de Primăria Cluj-Napoca - noi avem acum 60 - cetăţeanul să nu-l poată lua şi să-l ducă prin modalitatea electronică, printr-un simplu mail, la autorităţile statului - cadastru, carte funciară, pentru a putea produce efecte juridice", a declarat Emil Boc.

Municipalitatea Cluj-Napoca, pregătită

Primarul aflat la cel de-al patrulea mandat în fruntea administrației locale a celui mai important centru urban din Transilvania a adăugat că municipalitatea din Cluj-Napoca este pregătită pentru implementarea semnăturii digitale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel