Boc le promite sibienilor șosea de centură până în decembrie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Berceanu 1
Berceanu 1

Premierul Emil Boc a declarat, la Sibiu, că şoseaua de centură va fi dată în folosinţă în luna decembrie, având încredere că lucrările vor fi gata la timp.

Boc a fost însoțit de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. Cei doi au aterizat cu un elicopter în zonă, apoi s-au urcat în mașină și au mers toată centura ocolitoare a orașului Sibiu. Prim-ministrul s-a arătat foarte încantat de stadiul lucrărilor, ceea ce l-a făcut să le promită locuitorilor că vor avea centură în decembrie și i-a îndemnat pe aceștia să facă poze cu traficul greu din oras pentru că va fi istorie.

Lucrările la șoseaua de centură a Sibiului au început în anul 2003 și ar fi trebuit finalizate în anul 2006. La teremnul finalizării, doar 40% din șosea era gata, ceea ce a determinat ministerul Transporturilor să rupă contractul cu firma inițială de construcții. În 2007, un nou contract a fost încheiat cu altă firmă, iar termenul de finalizare a fost pus în aprilie 2011. dar autoritățile locale au cerut în mai multe rânduri ca acest termen să fie devansat la sfârșitul anului 2010.

Centura ocolitoare a Sibiului va avea 23 de kilometri, dintre care mai mult de jumătate în regim de autostradă. Cei 23 de kilometri sunt împărţiţi în două tronsoane, primul fiind realizat de Max Boegl şi Geiger, iar al doilea de Vectra Service din Braşov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel