Boc i-a ucis pe copiii de la Maternitatea Giuleşti
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-valcu
val-valcu

Chiar dacă târgul PDL-UDMR privind cele 4 miliarde de euro de la CNAS s-ar fi încheiat, tot nu putea fi anunțat noul ministru al Sănătății în ziua comemorării unui an de la tragedie. Preluarea portofoliului de către un nou ministru interimar, poate chiar Kelemen Hunor, după ce expiră mandatul lui Cseke Atila, în 17 august, ar fi un gest de respect pentru rudele victimelor. Acum, cele două acțiuni nu pot fi separate: ministrul UDMR a refuzat sa demisioneze când au murit copiii, în schimb a plecat ofuscat fiindcă nu i s-a subordonat Casa de Asigurări. Cine are cinsimul să le spună părinților că aici e vorba despre strategii, viziuni sau alte fraze de genul ăsta? ”Partenerii” se luptă pentru bani, iar victimele sunt, întotdeauna, dintre cei mulți.

Un guvern criminal-din păcate nu este o figură de stil. Tragedia de la Maternitatea Giulești ne arată că autoritățile pot ucide, la propriu. Chiar dacă Cseke Atila ar fi primit cele 4 miliarde pentru care zice că a demisionat, la ce ar fi folosit banii copiilor din salonul groazei? Focul s-a putut întinde nestingherit fiindcă lipsea personalul din spital, nu fiindcă lipseau banii. Iar personal nu putea fi angajat deoarece Emil Boc blocase toate angajările, prin decret. În timp ce vorbea despre descentralizare, despre răspunderea fiecăruia, despre subsidiaritate, ha, ha, ha, Boc a decis să blocheze angajările, chiar şi acolo unde acestea erau vitale. Nu a blocat construcţia de săli de sport, nu a redus numărul de directori din companiile de stat, nu a tăiat posturi din aparatul prezidenţial, de exemplu. Ci a decis că o asistentă trebuie să facă, singură, timp de 12 ore, munca a patru oameni. O a doua mai putea fi angajată doar dacă mureau, în acelaşi incendiu, şi trei angajaţi ai spitalului, să se strângă şapte posturi libere, în total...

Că se va înţelege Videanu cu Verestoy, astfel încât să-şi păstreze omul la CNAS şi să le dea ungurilor o compensaţie (de la exporturile de medicamente la posturi prin deconcentrate), că se va face o rocadă pe posturi, nici nu mai contează. Ecuaţia actualei guvernari este clară: se ia de la oameni, în general, şi se dă la oamenii noştri. Să zică mersi poporul dacă scapă doar cu banii luaţi. Când este cazul, se plăteşte şi cu viaţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel