Boc: Decizia CCR permite Guvernului continuarea procedurii de angajare a răspunderii - VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Emil Boc a declarat, după publicarea motivării CCR privind Legea educaţiei, că decizia Curţii permite Executivului să continuie procesul de angajare a răspunderii.

emil boc„Decizia Curţii Constituţionale permite Guvernului să continuie procedura de angajare a răspunderii pe Legea Educaţiei. Din punctul nostru de vedere rezultă că procedura merge mai departe, pentru că e în derulare şi nu există niciun mecanism care s-o oprească", a declarat Emil Boc.

De asemnea, premierul a spus că Opoziția a tranșat presupusul conflict între Parlament și Guvern, în momentul în care a depus moțiunea de cenzură.

""Din momentul în care Curtea a fost sesizată de preşedintele Senatului, în acest caz au intervenit elemente noi care ne fac să credem că procedura poate fi continuată şi dusă până la capăt:  în primul rând, acceptarea de către Parlament a angajării propriu-zise a răspunderii, prin citirea de către premier a asumării răspunderii Guvernului în faţa celor două camere al Parlamentului, după ce preşedintele Senatului a sesizat Curtea Constituţională. Un alt element este depunerea moţiunii de cenzură de către Opoziţie în cadrul procedurii de asumare de către Guvern. Dacă a existat un presupus conflict, asa cum spune Curtea Constituţională, el s-a terminat în momentul în care Parlamentul a acceptat ca premierul să citească Asumarea, iar Opoziţia a acţionat cu o Moţiune de Cenzură, conform Constituţiei. Nu în ultimul rând,  mai este un argument, cel din motivarea deciziei, care spune că CC nu poate obliga Guvernul să renunţe la asumarea răspunderii“

Emil Boc a ţinut să sublinieze şi faptul că "nici în cadrul Curţii Constituţionale nu există opinie majoritară", întrucât judecătorii au avut opinii diferite referitoare la acest subiect.

Citește și:

Geoană îi va cere lui Boc retragerea angajării pe Legea educației

Motivarea CCR: Angajarea răspunderii de către Guvern pe Legea educației nu are nicio motivare

Asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei, neconstituţională. Opoziţia renunţă la moţiunea de cenzură

Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru legea Educaţiei Naţionale. Boc: Actul va schimba din temelii sistemul educaţional

Geoană: Venim cu altă formă a Legii educației și abrogăm legea Guvernului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel