Boc: Adrian Năstase a adus containere, nu contracte din China, dar noi vom demara cinci proiecte
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
emil-boc5
emil-boc5

Emil Boc a afirmat, vineri, că fostul premier Adrian Năstase, al cărui "copil de casă" a fost Victor Ponta, nu a încheiat un contract cu China când România putea face acest lucru, nefiind membră a UE, ci doar a făcut vizite din care a adus "containere", dar actualul Guvern va demara cinci proiecte.

Premierul Boc a răspuns astfel acuzelor preşedintelui PSD, Victor Ponta, care a anunţat, tot vineri, într-o conferinţă de presă, că în baza Legii 544 va solicita Guvernului României să facă publice costurile deplasării în China, în condiţiile în care delegaţia română nu a semnat niciun contract.

"E foarte bine, să ceară orice, dar înainte de a întreba de proiecte, l-aş întreba eu pe copilul de casă al Guvernului Năstase, Victor Ponta, pentru că, din câte am aflat, în timpul guvernării Năstase se călcau în picioare delegaţiile în China, ale lui Năstase şi ale celorlalţi din Guvern, şi nu au încheiat un contract, dar au încheiat contracte cu încredinţare directă cu alte companii şi cu alte ţări. Nu au fost în stare, în perioada în care România nu era membră a Uniunii Europene şi legislaţia permitea, să încheie măcar un contract cu China pentru centura Bucureştiului sau pentu podul de la Brăila sau pentru un obiectiv major.

Acum au gură mare şi văd că sunt foarte viteji! Întrebarea mea este în primul rând de ce când România putea, cu încredinţare directă, să dea Chinei contracte, când au avut în preşedintele Iliescu un mare susţinător al relaţiilor cu China şi nimic nu s-a întâmplat, când Adrian Năstase, care a adus containere nenumărate din China, iar vizitele au fost pe măsură, niciun contract nu s-a încheiat", a spus Boc, solicitat de ziarişti să comenteze declaraţiile lui Ponta.

Premierul Emil Boc a discutat în China implicarea investitorilor chinezi în construcţia reactoarelor III şi IV de la Cernavodă, canalului Bucureşti-Dunăre, canalului Siret-Bărăgan, centralei de la Lăpuşteşti şi a centurii ocolitoare a Bucureştiului.

"Deci, în primul rând ar trebui să îşi facă un inventar al activităţii lui domnul Ponta ca ministru în Guvernul Năstase şi al incapacităţii şi impotenţei funcţionale de a încheia un contract pentru statul român în relaţia cu China", a mai spus Boc.

Citește și:

Ponta cere publicarea costurilor vizitei lui Boc în China, în care nu s-a semnat niciun contract

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel