Boc a comis o gafă de proporții, în încercarea de a apăra CEC Bank. Cum l-a dat de gol Nichita
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Boc Nichita
Boc Nichita

Emil Boc a comis o gafă de proporții, în încercarea de a demonstra că Primăria Cluj-Napoca nu a fost favorizată de CEC Bank atunci când a obținut de la banca de stat, potrivit lui, un credit de 150 de milioane de lei, în 2011. Emil Boc a declarat că și Primăria Iași a obținut din partea CEC Bank un credit similar, însă a fost contrazis tocmai de primarul George Nichita. 

"Administrațiile locale, în limita plafonului de îndatorare - acum de 30% maxim - pot contracta credite, potrivit legii. Primăria Cluj a contractat în 2006 un credit de 100 de milioane de lei, la care au participat la licitație patru bănci și a câștigat BCR. În anul 2011, Primăria Cluj-Napoca, pentru a-și putea refinanța în continuare creditul pe care l-a avut și pentru a face noi obiective de investiții, prin hotărârea Consiliului Local a decis să contracteze un credit de 150 de milioane de lei, încadrându-se în plafonul de îndatorare specific municipalităților mari. Și s-a organizat o licitație publică. Au participat două bănci - BCR și CEC - și în urma licitației a fost desemnată câștigătoare CEC Bank, care a oprit acest credit în condițiile de licitație publică și Primăria Cluj, pe măsura investițiilor pe care le face, trage bani din acel credit pe care l-a obținut, urmând să-i ramburseze conform contractului existent. La fel și Primăria din Iași, am înțeles, a făcut exact același lucru și nu este primărie PDL. Și alte primării din țară... Depinde fiecare cum și-au stabilit condițiile de finanțare și cine a câștigat licitația", a declarat Emil Boc, în edița de luni a emisiunii "Ediția de seară", de la România Tv.

Fostul premier a fost însă contrazis imediat de primarul Iașului, George Nichita.

"N-am niciun credit la CEC. Nu eu personal, mă refer la Primăria Municipiului Iași, care nu are niciun credit contractat de la CEC. Și în 2005-2006 și în 2010, am invitat și CEC-ul, care nu a participat la licitațiile noastre", a replicat edilul de Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel