Boateng, amendat cu 1,2 milioane de euro pentru vătămări corporale
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Boateng, amendat cu 1,2 milioane de euro pentru vătămări corporale
Boateng, amendat cu 1,2 milioane de euro pentru vătămări corporale
Justiţia germană l-a condamnat, miercuri seară, pe fotbalistul german Jerome Boateng (Olympique Lyon), la o amendă de 1,2 milioane de euro pentru agresarea fostei sale partenere şi mama celor doi copii ai săi în 2018, informează AFP.  

Tribunalul din Munchen, care a judecat acest caz în apel, a apreciat că fostul internaţional, câştigător al Cupei Mondiale din 2014, s-a făcut vinovat pentru vătămări corporale şi injurii împotriva femeii.

Totodată, Boateng a beneficiat de o uşoară reducere a pedepsei pronunţate în prima instanţă. În septembrie 2021, el a fost condamnat la o amendă de 1,8 milioane de euro.

De fondurile din amendă vor trebui să beneficieze în principal asociaţiile de susţinere a femeilor victime ale violenţelor.

Judecătorii au respins însă rechizitoriul Parchetului, care ceruse o pedeapsă de 18 luni de închisoare cu suspendare.

La rândul său, Jerome Boateng a respins în cursul procesului în apel acuzaţiile la adresa sa.

Victima a relatat că, atunci când se aflau în vacanţă în Caraibe, jucătorul a aruncat spre ea cu o lanternă, în timpul unei dispute. După ce a ratat-o, Boateng a aruncat spre ea cu o cutie izotermă, rănind-o la braţul drept.

Potrivit lui Boateng, iubita sa a fost cea agresivă, rănindu-l la o buză după ce l-a lovit.

Jerome Boateng nu a mai fost convocat la prima reprezentativă din 2019, când echipa a fost remaniată de selecţionerul de atunci, Joachim Loew, după eliminarea prematură de la Cupa Mondială din Rusia (2018). Actualul selecţioner, Hansi Flick, nu l-a convocat pe Boateng pentru partidele din luna septembrie, din preliminariile CM 2022.

Tensiuni tot mai mari la PSG. Galtier izbucnește la adresa jurnaliștilor: Scrieţi opusul a ceea ce vă spun

Christophe Galtier, antrenorul echipei de fotbal PSG, a avut o izbucnire vineri în timpul unei conferinţe de presă, cu două zile înaintea derby-ului cu Olympique Marseille, în condiţiile în care vestiarul echipei este zguduit de probleme extrasportive care ştirbesc blazonul parizian, informează site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF.

Întrebat despre afacerea Mbappe, tehnicianul a stat pe gânduri câteva secunde înainte de a izbucni: "Ce vreau să vă spun este că nu vorbiţi niciodată cu mine de fotbal. Sunt mândru să fiu antrenorul lui PSG, să vorbim de ceea ce se întâmplă pe teren. Nu, în cele 15 minute ale unei conferinţe de presă, trebuie să vorbim despre fotbal un minut şi jumătate. Apoi, orice v-aş spune despre vestiarul meu, nu mă veţi crede. Scrieţi opusul a ceea ce vă spun. Când vă explic că lucrurile merg bine, că băieţii sunt serioşi, uniţi, asta nu interesează pe nimeni. Am multe defecte, dar sunt sincer. Deci, când va spun că totul merge bine, este adevărat. Simt că lumea nu mă crede. Totul merge bine în vestiar. Deci da, nu ne sărutăm în fiecare zi, dar merge mai bine decât în alte părţi şi mai ales mai bine decât se spune. Să vorbim despre fotbal!"

Temperamentalul Galtier i-a redus astfel la tăcere pe jurnaliştii aflaţi în faţa sa. Când un ziarist îndrăzneţ a menţionat dosarul Mbappe, Galtier a reacţionat: "Nu contaţi pe mine să comentez afacerea Mbappe, nu voi spune nimic. Să vorbim despre Clasico. Suntem ceva mai puţin sclipitori în acest moment, ei au un început de sezon foarte bun. Sa vorbim despre asta. Să vorbim despre meci, despre stilul de joc. (...) Hai, vă dau câteva indicii. Vom schimba organizarea de joc? Vom trece la un sistem cu trei mijlocaşi? Trecem la 4-4-2?"

Întrebat ultima oară despre presiunea care-l înconjoară şi care pare să crească de la o săptămână la altă: "Dacă este o presiune suplimentară? Este enervant. Pentru mine, presiunea nu înseamnă să nu vorbim despre fotbal. Pasiunea mea este fotbalul. Nu am nicio presiune. Sunt atent mai ales cum poate asta să-mi afecteze grupul, jucătorii, atmosfera. Şi odată ce vad că asta nu-mi deranjează grupul, sunt liniştit."

PSG speră să pună capăt seriei de trei meciuri fără victorie în derby-ul cu Marseille de pe Parc des Princes. Parizienii sunt lideri în Ligue 1, cu 26 de puncte după 10 etape, trei puncte mai mult decât adversarii lor de duminică, aflaţi pe poziţia a 3-a.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel