Boala renală cronică. Florin Buicu, despre importanța transplantului: Mă bucură faptul că Ministerul Sănătății s-a alăturat campaniei / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Florin Buicu, vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, a vorbit despre importanța componentei de donare și de transplant în bolile renale.

Florin Buicu, vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, a vorbit despre nevoia unei campanii de conștientizare a bolilor renale:

„Partea de boală renală cronică este un domeniu destul de îngust comparativ cu afecțiunile cardiovasculare sau cerebro-vasculare, care reprezintă primele locuri în patologiile prezente la populația din România. Boala renală cronică reprezintă un domeniu important pentru că vorbim de niște servicii medicale care funcționează, fără să existe multiple nemulțumiri legate de calitatea serviciilor primite de pacienți.

Aș vrea să subliniez faptul că de la momentul din care serviciile de dializă sunt decontate de Casă (n.r. CNAS), nu am mai avut multiple reclamații pe această zonă. În cazul serviciilor de dializă cronică trebuie să îmbunătățim pe de altă parte modalitatea de finanțare pentru că, așa cum au crescut prețurile la gaz și curent, tot așa au crescut și cheltuielile celor care furnizează aceste servicii.

Pe de altă parte, din punct de vedere al decontării serviciilor medicale nu a existat și o actualizare a decontului făcut către furnizorii de servicii medicale cu aceste influențe. Un alt punct important e reprezentat de componenta de transplant, iar aici cred că încă mai avem multe lucruri de făcut, astfel încât să îmbunătățim această componentă. Pe de altă parte, cel mai important lucru, și aici mă bucură faptul că Ministerul Sănătății s-a alăturat în această campanie de conștientizare, e că trebuie să mergem la nivelul pacienților, astfel încât componenta de donare pentru transplantul renal să fie bine înțeleasă de către pacienți și români“, a spus, la DC News, la dezbaterea „Boala cronică de rinichi, riscul ignorării“, Florin Buicu, vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Boala cronică de rinichi, cum fug pacienții de tratament și dializă, dar nu și de sfaturile de pe Internet. Prof. univ. dr. Liliana Tuță explică atitudinea periculoasă a bolnavului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel