Urmărește emisiunea live
Boala profesională care afectează tot mai mulți corporatiști. Prof. dr. Vlad Ciurea, semnal de alarmă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Prof. dr. Vlad Ciurea avertizează că există "o boală profesională" care afectează tot mai mulți corporatiști.

Prof. dr. Vlad Ciurea susține că în ultima perioadă a avut tot mai mulţi pacienţi, mare parte dintre aceștia corporatişti care stau ore întregi la calculator, care au acuzat vertij, adică ameţeli şi senzaţia de lipsă de echilibru. Potrivit neurochirurgului, este vorba despre "o boală profesională" care poate fi prevenită.

VEZI ȘI: Momentul în care ți se blochează creierul. Dr. Vlad Ciurea: Trebuie să nu intrăm în această frică

"Toţi mergem cam pe ultima sută de metri la medic. Trebuie să ne gândim și la medicina preventivă, că de-aia suntem o societate evoluată, ca atunci când apar unele semne să mergem la medic.  Am avut de curând foarte multe persoane cu vertij (ameţeală n.r.). Mulţi sunt corporatiști, stau ore întregi la calculator, sunt obosiţi şi când se ridică o dată simt ameţeală. Sau cei care stau cu capul în faţă şi gâtul aplecat. Este boală profesională, este din cauza stresului pe care îl aveți la serviciu. Opriți! E bine să faceţi gimnastică, înot şi alte lucruri de genul acesta", a declarat neurochirurgul Vlad Ciurea în cadrul emisiunii Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN.

Prof. dr. Vlad Ciurea: Mai întâi sănătate și apoi longevitate

Totodată, prof. dr. Vlad Ciurea a menționat faptul că prevenția este un pas către longevitate.

"Tot ceea ce este preventiv este un pas către longevitate, dar mai întâi sănătate și apoi longevitate. Cele două trebuie să meargă mână în mână ca să obții un rezultat. Dacă aveți anumite probleme, există medici pentru toate specialități, mergeți din timp la doctor cu toate problemele suspecte pe care credeți că le aveți. 

Vorbiți, găsiți-vă un medic de proximitate cu care să puteți discuta în limba română, de la om la om și dacă vi se spune, luați toate măsurile preventive ca să nu apară boala respectivă şi să nu existe frică", a mai spus neurochirurgul Vlad Ciurea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel