Boala inimii frânte, demonstrată de medici
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
woman-crying
woman-crying

Boala inimii frânte a fost demonstrată de către medici. Mai mult decât atât! Maladia dă mari bătăi de cap din cauza faptului că mimează un infarct miocardic.

Simptomele inimii frânte sau ale bolii Takotsubo (așa cum mai este cunoscută) apar în urma unui stres emoțional sau fizic. Spre deosebire de infarctul miocardic, pacienții se pot recupera după doar două luni. Dat fiind faptul că simptomele celor două boli sunt asemănătoare, pacienții trebuie să se prezinte de urgență la medic.

Pe de altă parte, spre deosebire de un atac de panică, ce poate mima de asemenea un infarct, în boala Takotsubo există o suferință cardiacă reală, chiar dacă temporară și reversibilă, și ea trebuie tratată prin mijloace specifice. Pentru a complica și mai mult lucrurile, stresul poate cu adevărat să precipite un infarct miocardic, dar numai dacă exista modi­ficările fizice specifice (adică blocaje pe arterele inimii), scrie Amfms.

Care sunt simptomele inimii frânte

Simptomele seamănă cu cele ale unui infarct: durere toracică severă și prelungită, respirație dificilă, transpirație, greață, vărsături, palpitații, scăderea tensiunii arteriale, slăbiciune. Simptomele apar la câteva ore după un eveniment tulburător: pierderea unei persoane dragi, probleme legale sau financiare, conflicte interumane sau dificultăți la serviciu, diagnosticarea unei boli grave etc. De asemenea, se poate produce după accidente de mașină, intervenții chirurgicale sau înrăutățirea problemelor respiratorii din astmul bronșic, mai notează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel