Boagiu: "Bechtel à la Șova", scenariu SF scump
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Anca Boagiu, în calitate de ministru al Infrastructurii în Guvernul Alternativă al PDL, îl critică pe Dan Șova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine. 

"Şova a reziliat rezilierea Bechtel. Nu a găsit originalul, a plătit 30 de milioane euro companiei americane și niște zeci de milioane de euro bune casei de avocatură a mamei sale, care a fost reprezentantul companiei Bechtel, dar și casei sale de avocatură Şova, Raţiu și Asociaţii, care a reprezentat Guvernul", scrie Boagiu, pe blogul personal. Ea a adăugat: "Cert este că cei 64 de kilometri de la Suplacu de Barcău – Borș au rămas fără constructor. În 2011, când am renunţat la Bechtel, a mai rămas doar acest tronson cu standard de cost de maximum 6 milioane de euro pe kilometru. Tronsonul ar fi trebuit finalizat în acest an".

Scumpirea autostrăzii. "337 de milioane de euro cu noul Bechtel și 250 cu vechiul Bechtel"

Numindu-l pe Șova, ministrul "micilor proiecte", Anca Boagiu a scris că aceste are de gând, "normal", să scumpescă autostrada. "Recent, Dan Şova a anunţat vesel că Guvernul va demara din 2014 lucrările la tronsonul Suplacu de Barcău-Borș. Autostrada s-a scumpit. A plecat Bechtel 1, dar staţi liniștiţi, se întoarce Bechtel 2".

Boagiu a completat: "Noul „Bechtel” ne va costa 337 de milioane de euro. Asta, în condiţiile în care, cu puţin timp înainte de a rezilia rezilierea, Dan Şova a spus că dacă tronsonul din vestul ţării ar fi fost finalizat de Bechtel ne-ar fi costat 250 de milioane de euro. Tocmai din acest motiv l-a rezilitat, a motivat Şova. Îl va relicita pentru 337 de milioane de euro. Poate că Dan Şova are și carenţe de matematică elementară, dacă 250 de milioane de euro este o sumă mai mare decât 337 de milioane de euro, în viziunea lui".

Șova și "scenariul SF"

"Termenul de finalizare pe care Şova îl promite pentru tronsonul „Bechtel 2” este 2016. Acum, dacă nu a fost în stare să termine nici șantierele lăsate de mine cu procente de 50% lucrări încheiate, posibilitatea ca în 2016 Suplacu de Barcău să fie gata este un simplu scenariu SF", a mai scris Anca Boagiu, care a precizat că aceste "scenarii" scumpe vor fi suportate tot de români.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel