BNR lansează monede cu tema „100 de ani de la adoptarea Constituţiei României Mari”; Aversul monedei din aur redă cupola Palatului Adunării Deputaţilor din Bucureşti
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 22 Martie 2023, 11:00
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 24 martie 2023, o monedă din aur şi o monedă din argint cu tema 100 de ani de la adoptarea Constituţiei României Mari  

Aversul monedei din aur redă cupola Palatului Adunării Deputaţilor din Bucureşti, în perioada interbelică, inscripţia 'ROMANIA' în arc de cerc, valoarea nominală '500 LEI', stema României şi anul de emisiune '2023'.

Aversul monedei din argint redă cupola palatului Adunării Deputaţilor din Bucureşti, în perioada interbelică, inscripţia 'ROMANIA' în arc de cerc, valoarea nominală '10 LEI', stema României şi anul de emisiune '2023'.

Reversul comun al monedelor din aur şi argint prezintă portretele şi numele Regelui Ferdinand I şi al lui Ion I.C. Brătianu şi inscripţiile 'ADOPTAREA CONSTITUTIEI ROMANIEI MARI - 100 ANI' şi '1923'.

Monedele din aur şi argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare, precum şi de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, potrivit Agerpres. Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese, iar pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 14.500,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate, iar pentru moneda din argint este de 460,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din aur şi argint cu tema 100 de ani de la adoptarea Constituţiei României Mari au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?