BMNATO, simulare a summit-urilor NATO pentru tineri, la Palatul Parlamentului. Eveniment organizat de liceeni
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
În perioada 10-13 iunie va avea loc a VIII-a editie a conferinței Bucharest Model NATO, care are ca scop simularea Summit-urilor NATO pentru tineri.

Proiectul este o simulare academică în limba engleză a dezbaterilor din cadrul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord și are drept obiective principale informarea tinerilor în privința structurii alianțelor politico-militare europene, a procedurilor de luare a deciziilor și a mecanismelor diplomatice de soluționare a problemelor de interes umanitar global.

În cadrul edițiilor precedente, la conferință au participat Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO,  Jose Maria Lopez Navarro, oficial NATO, Emil Constantinescu, Raluca Turcan, Ministrul Muncii, Alex Șerban, presedinte ATA Romania, generali si atașați diplomatici implicați în organizație. Tinerii au avut posibilitatea de a interacționa activ cu asemenea personalități de anvergură pe plan internațional.

Pe parcursul ultimelor 7 ediții, BMNATO a avut ca delegati mai mult de 700 de tineri interesați de sfera politica, iar acest numar creste de la an la an.

În premieră națională, președintele Youth Atlantic Treaty Organization, Juxhina Sotiri Gjoni si președintele Atlantic Treaty Organization, James Joye Townsend Jr, vor deschide conferința de la București, în Sala “Drepturilor Omului” din Palatul Parlamentului.

Conferința Bucharest Model NATO este oportunitatea multor elevi de a reprezenta țări membre NATO în cadrul mai multor comitete, la dezbateri profesioniste, organizate după modelul celor de la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO),
în vederea cooperării în domeniul securității și al apărării la nivel mondial, se arată pe site-ul organizației.

Ajunsă la cea de-a 8-a ediție, BMNATO 2021, eveniment organizat de liceeni, va oferi elevilor șansa de a-și dezvolta calitățile de leadership, lucru în echipă și comunicare și va deschide participanților orizonturi noi în ceea ce privește diplomația și problemele politico-economice ale lumii.

James Joye Townsend Jr. a fost secretar-adjunct al Departamentului Apărării, din SUA, fiind implicat mai bine de două decenii în zona de politici europene, NATO și Consiliul Atlantic. A contribuit la reconstrucția politică a Europei după Războiul Rece și a jucat un rol cheie în extinderea NATO. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel