Blugii s-ar putea scumpi după ce prețul bumbacului a atins maximul ultimului deceniu
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Blugii s-ar putea scumpi după ce prețul bumbacului a atins maximul ultimului deceniu.

Culturile din mai multe țări cheie pentru cultivarea bumbacului înregistrează probleme, de la câmpurile inundate de ploi din SUA la cele infestate din India. În același timp, cumpărătorii de bumbac au nevoie de mai multă marfă: Mexicul și China cumpără cantități record.

Problemele în aprovizionare sunt cauzate de tarifele mari de transport și de tensiunile geopolitice, ce țin de reacțiile internaționale privind condițiile de muncă din Xinjiang, cea mai mare regiune producătoare din China. Statele Unite au interzis importurile la începutul acestui an.

Toate acestea determină creșterea prețurilor, ceea ce înseamnă că prețul de fabricare a hainelor va fi în creștere. Acest lucru va reduce marjele producătorilor de îmbrăcăminte, cum ar fi Levi Strauss & Co., și va avea ca rezultat o creștere a prețurilor pentru toate produsele, de la tricouri la blugi, în cazul în care comercianții cu amănuntul vor încerca să transfere aceste cheltuieli către consumatori, notează Mediafax.

Prețul bumbacului a urcat cu 28% în acest an. În condițiile în care se preconizează că bumbacul va înregistra un al doilea an de deficit de aprovizionare la nivel mondial, traderii așteaptă o valoare actualizată a deficitului, care va fi publicată de către compania de cercetare Cotlook.

 

Marea Britanie: Armata va livra benzină începând de luni

Militarii vor începe de luni să livreze benzină în Marea Britanie, a anunțat Guvernul, conform BBC.

Aproape 200 de militari, dintre care 100 de șoferi, vor oferi un sprijin "temporar" pentru a reduce presiunea asupra benzinăriilor.

Miniștrii au anunțat, de asemenea, că până la 300 de șoferi de cisterne de combustibil din străinătate vor putea imediat lucra în Marea Britanie, până la sfârșitul lunii martie.

Săptămâna aceasta s-au format cozi lungi la benzinării după ce lipsa șoferilor a perturbat livrările de combustibil.

Miniștrii - care au susținut că există suficient combustibil dacă oamenii cumpără cantitățile obișnuite - spun că situația de la benzinării se îmbunătățește. Dar recunosc că unele părți ale țării sunt mai afectate decât altele. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel