Blue Monday 2021. Azi este cea mai deprimantă zi a anului
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
18 ianuarie 2021, cea mai deprimantă zi a anului. Sursa: Pixabay
18 ianuarie 2021, cea mai deprimantă zi a anului. Sursa: Pixabay
Luni, 18 ianuarie 2021, este cea mai deprimantă zi a anului. Titulatura de Blue Monday se atribuie anual celei de-a treia zi de luni din fiecare an. 

Teoria despre „Blue Monday” a apărut în 2005 și îi aparține psihologului britanic Cliff Arnall. Acesta a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula care este ziua cea mai deprimantă din an. A luat în considerare mai mulți factori: condiţiile meteorologice, nivelul datoriilor acumulate, câte zile au trecut de la sărbătorile de iarnă, câte zile au trecut de la încălcarea obiectivelor trasate pentru noul an şi nivelul scăzut de motivaţie.

În ianuarie, organismul uman se resimte după consumul de alcool şi dulciuri din luna decembrie, conturile bancare sunt aproape de cota de avarie din cauza cadourilor de Crăciun şi a petrecerilor de Revelion. În plus, vor mai trece câteva luni până când lumina diurnă va creşte considerabil și nivelurile de vitamina D din organism vor putea să se regenereze prin expunerea naturală la razele solare, scrie Digi24.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel