"Blonde", cel mai așteptat film al toamnei, vine cu detalii neştiute din viaţa lui Marilyn Monroe
Filmul "Blonde" este unul dintre cele mai așteptate ale toamnei. Cine este actrița care o va interpreta pe celebra Marilyn Monroe.
Filmul biografic a stârnit deja o mulțime de păreri, cu o lună înainte de lansarea lui. Criticii, dar și fanii actriței din anii '50 spun că filmul va primi premii Oscar, atât pentru punerea în scenă a poveștii, dar și pentru alegerea perfectă a actriței care se află în rolul principal. Despre ce este filmul și care este data de lansare.
Care este povestea din spatele biografiei "Blonde"
Biografia Blonde este următorul film mult așteptat pe Netflix și este vorba despre viața grozavei Marilyn Monroe. Deși este al 14-lea film biografic despre actriță, Blonde a trecut printr-un proces îndelungat de dezvoltare, însă a fost acceptat și derulat odată ce Andrew Dominik, regizor și scenarist, a asigurat bugetul filmului și, cel mai important, actrița principală a ales să joace în acest film.
Filmul biografic este o interpretare fictivă despre Marilyn Monroe și este bazat pe cartea lui Joyce Carol Oates, fictivă, de altfel, deoarece regreta actriță nu a scris o autobiografie. Deși romanul a păstrat unele nume reale din viața blondinei, doar că sub inițiale, regizorul Dominik a vrut mai multă libertate creativă în ceea ce privește personajul din Blonde.
Mai exact, publicul nu ar trebui să considere o biografie din cauza materialului sursă de care a fost influențat, ci o prezentare a persoanei Normei Jeane, în comparație cu personajul Marilyn Monroe. "Blonde" este controversat din cauza evaluării NC-17, care a fost o surpriză pentru mulți pasionați de cinematografie. Ratingul filmului anunță că povestirea și grafica ar putea exploata și mai mult viața și cariera celebrei femei. Criticii sunt îngrijorați că filmul Netflix se va concentra mult mai mult pe etapele periculoase din viața lui Marilyn Monroe, ca și persoană publică, profitând de trauma ei.
Trailerul poate fi urmărit aici:
Viaţă de film
Pe numele real Norma Jeane Mortenson, Marilyn s-a născut la 1 iunie 1926, la Los Angeles, mama ei fiind Gladys Pearl Monroe Baker Eley, editor de film la un studio cinematografic, iar tatăl ei, din câte se cunoaşte până în prezent, Charles Stanley Gifford, un agent de vânzări, deşi pe certificatul ei de naştere, în dreptul tatălui era trecut numele norvegianului Martin Edward Mortensen. Marilyn a avut o copilărie terifiantă, mama sa fiind diagnosticată cu schizofrenie – , iar copilul fiind dat spre creştere la un orfelinat, la doar două săptămâni de la naştere, un loc în care micuţa a fost violată în mai multe rânduri, o experienţă care avea să se dovedească traumatizantă pentru întreaga ei existenţă. Ulterior a crescut sub îngrijirea bunicii sale, Della Monroe Grainger, care a şi rebotezat-o, în religie baptistă, cu numele de Norma Jeane Baker, însă la scurt timp, după moartea bunicii, în august 1927, a fost dată spre creştere unor părinţi adoptivi, Albert și Ida Bolender din Hawthorne, toate acestea fiind repere ale vieţii unui copil care abia împlinea şapte ani. În aceste condiţii, vizitele săptămânale pe care i le făcea mama ei naturală, lipsite de orice fel de gest de afecţiune, probabil că o marcau şi mai mult pe Marilyn. Cu toate acestea, Gladys a cumpărat o casă pentru ea şi fiica ei, însă după câteva luni în care au locuit împreună, mama ei suferă o cădere psihică serioasă, fiind, din nou internată în Spitalul de boli mintale din Norwalk, California şi, ulterior decăzută din calitatea de părinte, calitatea de tutore revenindu-i prietenei mamei sale, Grace McKee, căsătorită Goddard.
Coşmarul copilăriei lui Marilyn Monroe nu avea să se încheie aici, căci după căsătoria lui Grace McKee, pe când copila avea nouă ani, este din nou trimisă la orfelinat, pentru a urma o trecere pe la mai multe familii adoptive, unde a fost neglijată şi adesea, abuzată. În septembrie 1941, Norma Jeane îşi reîntâlneşte din nou mama, care se mută, alături de copilă, pe coasta de est a SUA. În aceste condiţii, mama sa consideră că cel mai bine pentru fiica ei ar fi să se căsătorească, pentru a evita reîntoarcerea acesteia la orfelinat. Astfel, după ce îl cunoaşte, în noiembrie 1941, pe fiul unui vecin, un bărbat cu alură atletică, pe nume James Dougherty şi după ce împlineşte vârsta de 16 ani, cei doi se căsătoresc, în 19 iunie 1942. La scurt timp după fericitul eveniment, James se angajează în marina comercială a SUA, plecând să lupte în cel de-Al Doilea Război Mondial. În acest timp, tânăra doamnă Norma Jeane Dougherty s-a angajat ca muncitoare necalificată într-o fabrică unde vopsea piese de avioane.
Însă tocmai lucrul în această fabrică, total nepotrivit pentru o femeie, avea să îi aducă o altă perspectivă pentru viitor. Norocul ei s-a numit David Conover, un june fotograf, care realiza instantanee prin fabricile din zonă, pentru a ilustra un articol din revista YANK pe tema ajutorului dat de femei pentru participarea americană la război. David remarcă imediat potențialul de fotomodel al tinerei și îi face o ofertă de colaborare cu agenția de modelling The Blue Book. La scurt timp, Norma Jeane devine unul dintre cele mai de succes modele ale agenției, căpătând o faimă fulminantă.
Moarte suspectă
La începutul lunii august 1962, aflând că starea ei se degrada rapid şi că avea un anturaj dubios, fostul ei soţ, Joe DiMaggio, şi-a părăsit slujba de la oficiul poștal al armatei, s-a întors în California şi a vrut să se recăsătorească cu ea, însă la 5 august 1962, Marilyn a fost găsită moartă în casa ei, complet dezbrăcată, întinsă pe pat cu faţa în jos, cu receptorul telefonului ţinut într-o mână. Autopsia corpului neînsufleţit a arătat că decesul a fost cauzat de o supradoză suicidală de medicamente – o combinaţie fatală de somnifere, Nembutal şi hidroxid de clor -, însă adepţii teoriei conspiraţiei susţin că moartea ei nu ar fi fost un accident sau o sinucidere, ci o crimă comandată de John sau Robert Kennedy – cu care se presupune că Marilyn a avut relaţii foarte apropiate – sau chiar de CIA (vezi aventurile lui Marilyn Monroe cu indivizi aflaţi în poziţii cheie care să-i fi permis să acceseze unele dintre cele mai bine păstrate secrete ale SUA) sau de Mafie.
Cei care arată cu degetul spre familia Kennedy, arată că actriţa ar fi fost ucisă la ordinele lui Robert Kennedy, fratele mai mic al preşedintelui JFK, pe motiv că Monroe ştia deja prea multe lucruri despre familia sa, inclusiv „secretele murdare“ ale acestora, şi risca să devină foarte periculoasă. Relaţia lui Marilyn Monroe cu preşedintele John F. Kennedy este cunoscută în prezent, dar în acele vremuri era un secret foarte bine ascuns. Robert Kennedy ar fi „acţionat“ cu ajutorul cumnatului său, actorul Peter Lawford, şi al psihiatrului Ralph Greenson, care i-ar fi administrat artistei o injecţie în inimă cu fenobarbital.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News