Data actualizării:
Data publicării:

BLOCURI NOI în ansambluri rezidențiale București. Ce trebuie să cereți NEAPĂRAT pentru a NU fi țepuiți

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
bloc
bloc

Tot mai mulți oameni se orientează către blocurile noi atunci când vor să-și cumpere un apartament în București.

Ansamblurile rezidențiale câștigă teren în fața blocurilor așa numite comuniste. Chiar dacă blocurile nou construite se află la o distanță mai mare de metrou sunt la mare căutare printre tineri.

Astăzi vă prezentăm câteva aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când mergeți să semnați precontractul pentru achiziționarea unui apartament într-un bloc care nu este ridicat în totalitate.

În primul rând, când semnați, cereți să fie stipulate mai multe lucruri. De exemplu, cereți în precontract ca la recepționarea locuinței să fie toate branșamentele utilităților realizate. De asemenea, puteți cere ca toate finisajele din spațiile comune să fie terminate.

Dat fiind faptul că mulți dezvoltatori promit că la data X blocul poate fi dat în folosință, dar de multe ori, termenul este decalat și cu mai bine de jumătate de an, puteți stipula în precontract penalități de întârziere. Mai precis, dacă termenul de livrare se decalează să primiți o sumă de bani. Sunt dezvoltatori imobiliari care nu acceptă să treacă în actele de la notar o astfel de precizare, dar așa vă puteți da seama dacă aveți de-a face cu niște oameni serioși și puteți decide dacă are sens să dați avansul pentru locuința dorită.

Un alt lucru important atunci când vă luați un apartament sau o garsonieră într-un bloc nou este să discutați despre garanțiile oferite (structură de bază, amenajări interioare, instalații de toate tipurile - electrice, sanitare, scurgeri etc).

De asemenea, este necesar să întrebați dacă există documente, de la primărie, care să ateste regimul de înălțime. Dacă dezvoltatorul a zis că va face un bloc de patru etaje, să nu vă treziți ulterior cu încă patru etaje ridicate mai mult sau mai puțin ilegal.

În altă ordine de idei, o altă regulă, obligatorie prin lege, este ca polistirenul pus pe faţade să fie întrerupt între etaje cu materiale incombustibile (cu vata minerală). Dacă aţi cumpărat un apartament aflat în faza de proiect, urmăriţi acesta etapă, iar dacă observaţi nereguli cereţi lămuriri dezvoltatorului. Vă puteți adresa organelor de control dacă sesizați nereguli. În caz contrar, vă puneți viața în pericol.

Toate aceste lucruri sunt extrem de importante pentru că dezvoltatorii, o parte dintre ei, se bazează pe neștiința oamenilor care nu au timp să citească legile și profită de ei. Astfel, au fost multe cazuri când oamenii au cumpărat locuințe care nu aveau branșamentele utilităților realizate, iar visul lor de a locui într-un apartament nou s-a transformat în coșmar.

FOTO DE ANSAMBLU - IMAGINEA CARE DESCHIDE ARTICOLUL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel