Blocaj total în TVR. Ședința plenului Parlamentului, SUSPENDATĂ
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
TVR nu a putut să desemneze un singur candidat pentru conducerea SRTv, iar Parlamentul a suspendat ședința de plen. 

Desemnarea unui preşedinte - director general al SRTv s-a amânat pentru săptămâna viitoare, după ce membrii CA al TVR nu au reuşit să propună o singură persoană pentru a ocupa această funcţie. Preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a precizat că se aşteaptă o singură nominalizare din partea CA al SRTv. 

Noul CA al TVR a propus miercuri două candidate pentru șefia SRTv, care au obținut număr egal de voturi. Gigel Știrbu a precizat că nu se putea merge cu ambele propuneri în plenul comun, arătând că Parlamentul, în şapte zile, trebuie să ajungă la o decizie.

"În urma discuţiilor cu liderii de grupuri parlamentare suspend şedinţa de astăzi. Consiliul de Administraţie al televiziunii nu a ajuns la o propunere legală pe care să o înainteze Comisiilor pentru cultură din Senat şi din Camera Deputaţilor. În numele dumneavoastră, împreună cu domnul vicepreşedinte vom scrie o scrisoare pentru Consiliul de Administraţie să urgenteze în această săptămână o nominalizare pentru comisii, astfel încât să putem să ne întâlnim în aceeaşi formulă săptămâna viitoare. Având în vedere că era singurul punct al ordinii de zi, declar şedinţa închisă", a spus preşedintele de şedinţă Valeriu Zgonea în plenul comun. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel