Blocaj în Poșta Română. ”Nu vor mai fi săracii României”. Ce se întâmplă cu pensiile
Poștașii intră într-o grevă ce ar putea afecta 5 milioane de români.
Poștașii cer salarii majorate cu 400 de lei și o creștere a sporurilor de loialitate cu până la 10%. Mișcarea de protest, susținută de Blocul Național Sindical se numește ”Poștașii nu vor să mai fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!”. Conform organizației sindicale, mai mult de două treimi din numărul poștașilor câștigă salariul minim pe economie.
”În primul episod al acestei campanii, anunțăm o grevă de avertisment în cadrul Companiei Naționale Poșta Română. Aceasta va avea loc mâine, între orele 8 și 10, fiind organizată de Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR), membru BNS. Blocul Național Sindical atrage atenția că, până în acest moment, în timpul procesului de negociere colectivă, conducerea Poștei Române nu a ajuns la un consens cu SLPR” arată BNS.
Mircea Burlacu, vicepreședinte BNS, a declarat: ”Conducerea Poștei Române și directorul general Valentin Ștefan nu au fost niciodată interesați de negocierea colectivă! Valentin Ștefan nu și-a dorit încheierea unui contract colectiv de muncă cu rolul de a stabili pacea socială în cadrul companiei. Valentin Ștefan nu a participat la niciuna din sedințele de negociere colectivă, trimițând acolo persoane fără mandat. Negocierea colectivă la nivel de unitate este o obligație de la care nu se pot sustrage nici angajatorul, nici lucrătorii în toate formele lor de organizare! Dacă se va ajunge în situația demarării grevei generale în cadrul companiei Poșta Română, aproape jumătate din populația României va avea de suferit! Asta ținând cont de obiectul de activitate al Poștei Române, acela de a distribui pensiile către peste 5 milioane de pensionari, de a distribui toate ajutoarele sociale și alte beneficii pe care Ministerul Muncii le acordă persoanelor aflate în situații de subzistență din România și, nu în ultimul rând, ținând cont că Poșta Română distribuie toate citațiile și convocările de ordin procedural ale instanțelor de judecată, problema de disfuncționalitate va fi una majoră!”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News