Blocaj cu bugetul la Iaşi, acuzații de blat USR-PSD. Maricel Popa spune care e condiţia PSD: I-am transmis primarului Chirica
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, a comentat situaţia de la municipiul Iaşi, acolo unde disensiunile de la nivelul Primăriei şi Consiliului Local au făcut ca municipiul să nu aibă, nici la această oră, un buget local pentru anul 2021. 

Senatorul Maricel Popa a explicat, pentru cititorii DC News, care este condiţia pe care PSD o pune pentru a vota bugetul local al municipiului Iaşi. 

"Bugetul a fost constituit fără cap şi fără coadă. În afară de asta, se cheltuie foarte mulţi bani, mai ales acum că e pandemie, nu pe investiţii, ci pe consum. Într-adevăr, mai trebuie şi panseluţe, dar parcă mai puţine. Mai trebuie şi festivaluri dar la fel, parcă mai puţine, în această perioadă atât de dificilă atât din punct de vedere al pandemiei cât şi al efectelor economice ale acesteia. 

I-am transmis primarului Chirica faptul că este nevoie de un buget bazat pe investiţii şi nu un buget umflat artificial, dar fără fonduri pentru proiectele cu adevărat importante pentru comunitate. Puţine drumuri am văzut în proiect, nu este sala de sport, nu este nici refacerea stadionului. 

Actualul primar a distrus tot sportul de masă. În Iaşi nu mai avem nicio echipă de sport, nici de handbal, nici de rugby, nici de volei. Nu se poate în Iaşi, al doilea judeţ al ţării ca populaţie, cu un milion de locuitori să nu avem nicio echipă de sport de masă. În afară de acest aspect, a distrus şi programul de locuinţe pentru tineri. Nu avem proiecte europene, nu avem nimic", a declarat, pentru DC News, Maricel Popa.

Răspuns acuzaţiilor că PSD s-a aliat cu USR PLUS la Iaşi

Liderul PSD Iaşi a răspuns şi acuzaţiilor aduse de către primarul Chirica, cel care a spus că la Iaşi social-democraţii s-au aliat cu cei de la USR PLUS "pentru a bloca dezvoltarea oraşului". 

"Nu e adevărat. Situaţia este următoarea: noi am avut 80 de amendamente, însă dintre acestea, au luat în considerare doar 20. Erau amendamente importante: municipiul Iaşi să fie un centru olimpic, pentru sportul de masă. O investiţie în sport este o investiţie în sănătate. Nu există deloc infrastructură de sport. Patru ani de zile nu l-a interesat. E nevoie de o schimbare radicală a proiectului de buget. Îmi menţin acest punct de vedere şi subliniez că nu avem treabă cu USR-ul", a mai declarat Maricel Popa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel