Data publicării:

Bloc din București, renovat cu banii din PNRR. Adrian Moraru nu a mai putut, a răbufnit în ședință: Încă suntem comuniști

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: arhivă DC NEWS
Foto: arhivă DC NEWS

În cadrul ședinței CGMB de astăzi un consilier s-a opus vehement consolidării unei clădiri cu risc seismic din Sectorul 2 al Capitalei.

În cadrul ședinței  Consiliului General al Municipiului București, din 31 iulie, consilierii au votat un proiect care prevede reabilitarea unei clădiri cu risc seismic din Sectorul 2 al Capitalei. Deși în cele din urmă proiectul a fost aprobat, nu toți consilierii au fost de acord cu el. Adrian Moraru, consilier PNL, a susținut, în cadrul ședinței, că aceste clădiri ar trebui reparate de către proprietari, nu de primărie.

"Proiectul nr.7 de pe ordinea de zi - Proiect de Hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de investiții a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general aferent Proiectului PNRR 2022 C52 A.1/1, pentru obiectivul de investiții, consolidare seismică și renovare energetică moderată clădire rezidențială multifamilială, situată în Piața Pache Protopopescu Nr.11, Sectorul 2, București", a anunțat președintele ședinței Consiliului General al Municipiului București .

Adrian Moraru: Dacă ai o clădire care stă să cadă pe tine, nu este treaba statului să îți reabiliteze clădirea

"Și la proiectul anterior eu am votat împotrivă și aș vrea să fac o precizare. Suntem la 35 de ani de zile de când a căzut comunismul și noi încă suntem comuniști. Am să vă explic de ce. Dacă dumneavoastră circulați cu o mașină, cu un hârb, și vă oprește Poliția, și nu știu, nu vă merg luminile, semnalizarea, Poliția nu vă ia mașina v-o duce la garaj și vă schimbă becurile pe banii lor și apoi vă fac un plan de returnare a cheltuielilor pentru repararea mașinii dumneavoastră. Este strict responsabilitatea dumneavoastră să circulați pe drumurile publice într-o mașină într-o stare corectă.

La fel și la clădiri. Dacă ai o clădire care stă să cadă pe tine, nu este treaba statului să îți reabiliteze clădirea, ci este strict responsabilitatea ta și buzunarul tău. Repet, comunismul, dacă nu știați, a căzut acum 35 de ani. În această speță cu reabilitarea clădirilor cu risc seismic noi insistăm că este problema statului. Îmi pare rău, eu sunt un om de dreapta și nu voi accepta niciodată că ceea ce este responsabilitatea ta și nu faci trebuie să facă primăria, inclusiv într-o schemă de subvenționare și într-o scărpinare așa cu dreapta pe partea stângă. Auzi, cu banii de la PNRR se face lucrul acesta!  Prin urmare, și la proiectul anterior, și la acesta, eu nu voi susține în viața mea că ceea ce este responsabilitatea ta se face cu banii primăriei", a intervenit Adrian Moraru, consilier PNL.

În cele din urmă proiectul a fost aprobat cu 39 de voturi pentru. Trei consilieri s-au abținut, iar un vot a fost împotrivă. Astfel, se pare că Adrian Moraru a fost singurul consilier care a votat împotriva acestui Proiect de Hotărâre care prevede reabilitarea clădirii din Piața Pache Protopopescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel