Blitz-interviu: Ce a răspuns Gabriel Marin, CEO Omnilogic, la întrebarea: Este România o mare putere în IT?
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu, val.vilcu
WhatsApp
internet-it
internet-it

Gabriel Marin, un nume cu greutate în industria IT din România, a acordat un interviu DeCe News. Marin este CEO al companiei Omnilogic, una dintre cele mai importante companii de profil din țară. Omnilogic a început o expansiune zonală, deschizând filiale în Bulgaria, Slovenia, Croația, Serbia și pregătind deschiderea unei filiale în Grecia, în 2014.

Este România o putere în IT sau e doar o legendă?

”Lucrurile sunt împărțite. Există o capabilitate tehnică, avem ingineri buni, programatori buni, dar nu avem produse. Este un rai pentru cei care vor să dezvolte ceva aici, dar noi, România, nu am reușit să fim importanți în promovarea unui produs românesc. Proprietate intelectuală în zona de IT nu există, proprietate intelectulă românească. Talent tehnic există, talent managerial nu există...din nefericire”

Gabriel Marin a mai spus că în ziua de azi cine nu are proprietate intelectuală nu poate să crească.

”Cine nu are proprietate intelectuală nu are cum să crească. Uitati-vă la Apple, Samsung, Motorola. Bătaia mare este pe proprietatea intelectuală, iar în general când se cumpără o firmă singurul lucru care contează cu adevărat sunt licențele, nu costul manoperei”,  declarat Marin.

Hackerii fac bine sau fac rău pentru imaginea IT-ului românesc?

”Hackerii sunt niște ”copii geniali” iar dacă vor să facă rău sau vor să facă bine, este altă discuție”

CEO-ul companiei Omnilogic a povestit și cum i-a fost spartă adresa de email de mai multe ori. Vezi declarații interesante în clipul de mai jos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel