Data publicării:

Blinken s-a întors în Israel, după ce a făcut ocolul statelor din regiune. Discuții cruciale cu Netanyahu

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a sosit la Tel Aviv, unde se așteaptă să se întâlnească cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu. 

Diplomatul de vârf al SUA a fost în Israel săptămâna trecută, la scurt timp după ce Hamas a declanșat atacurile mortale în Israel, într-un semn de susținere din partea administrației Biden, care își dorește să întărească apărarea țării și să prevină escaladarea conflictului, scrie CNN.

Revenirea lui Blinken, de luni, survine în contextul în care SUA încearcă să ajute cetățenii americani blocați în Gaza să treacă prin singurul punct de ieșire rămas din zona asediată, respectiv punctul de trecere Rafah către Egipt. SUA colaborează, de asemenea, cu parteneri regionali pentru a contribui la eliberarea ostaticilor, inclusiv cetățeni americani, capturați de Hamas în timpul atacului lor brutal din 7 octombrie.

Luni dimineața, biroul prim-ministrului israelian a negat existența unor planuri de a deschide punctul de trecere Rafah.

Duminică, Blinken a promis că punctul de trecere "va fi deschis" și că SUA colaborează cu ONU, Egipt, Israel și alți parteneri pentru a coordona eforturile de ajutor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel