Blinken, avertisment înaintea convorbirii Biden - Xi Jinping: Vor fi responsabili dacă vor ajuta Kremlinul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Facebook U.S. Department of State
Foto: Facebook U.S. Department of State
Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, a lansat un avertisment, cu o zi înainte de discuția lui Joe Biden cu Xi Jinping.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat joi că președintele Joe Biden îi va face cunoscut liderului chinez Xi Jinping că Republica Populară Chineză va fi responsabilă pentru orice acțiuni pe care le întreprinde pentru a sprijini agresiunea Rusiei.

Blinken le-a spus reporterilor că Statele Unite sunt îngrijorate de faptul că China ia în considerare să ajute direct Rusia cu echipamente militare, conform JPost.

Joe Biden va vorbi cu Xi Jinping despre competiţia SUA - China şi războiul din Ucraina

Preşedintele SUA, Joe Biden, va avea o discuţie cu Xi Jinping vineri despre războiul din Ucraina, dar şi despre competiţia dintre ţara sa şi China. 

"Preşedintele Joseph R. Biden va vorbi vineri cu preşedintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping. Conversaţia se înscrie în cadrul eforturilor de a menţine deschise canalele de comunicare între Statele Unite şi China", anunţă Preşedinţia de la Washington, conform unui comunicat citat de Mediafax.

"Cei doi lideri vor discuta despre gestionarea competiţiei între cele două ţări, despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei şi despre alte probleme care generează preocupări pentru ambele naţiuni", precizează Casa Albă (citește mai mult AICI).

Lavrov s-ar fi întors din drum, după ce a vrut să meargă la Beijing

Avionul care îl transporta pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-o misiune diplomatică la Beijing, s-a întors din zbor spre Moscova, relatează ziarul german Bild. Conform sursei citate, avionul lui Lavrov era programat să aterizeze la Beijing joi. Nu este clar dacă Beijingul nu a mai vrut să îl primească pe Lavrov sau dacă Putin i-a ordonat să se întoarcă înapoi la Moscova.

Premierul Poloniei îi îndeamnă pe Macron, Scholz și Johnson să viziteze Kievul

Mateusz Morawiecki le-a cerut președintelui francez Emmanuel Macron, premierului britanic Boris Johnson și cancelarului german Scholz să viziteze Kievul și să-și arate sprijinul pentru Ucraina.

„Fac apel către președintele Macron, premierul Johnson și cancelarul Scholz să viziteze Kievul. Să-și arate sprijinul pentru Ucraina”, a fost îndemnul premierului din Polonia.

De asemenea, premierul polonez și-a exprimat satisfacția față de sancțiunile suplimentare impuse Rusiei, dar a avertizat că renunțarea la resursele din Rusia reprezintă o problemă.

„Astăzi, Bruxelles-ul vorbește în poloneză. Ei sunt dependenți de Putin în Occident, dar continuăm să facem presiuni să renunțe la acele resurse. Un exemplu în acest sens este planul guvernului italian de a se îndepărta de energia rusă până în 2025” (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel