Data publicării:

„Blindat camuflat” cu plasă de sârmă, surprins în traficul din Brașov. Cum a fost „împovărată” o mașină / VIDEO

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Un șofer care și-a „blindat” mașina cu plasă de sârmă a fost filmat în Brașov.

Un șofer care și-a „blindat” și „camuflat” autoturismul cu mai multe plase de sârmă pentru construcții a fost surprins în trafic pe Calea Feldioarei (DN 13) la intersecția cu centura Brașovului (în zona pieței en-gros de la Stupini). Șoferul care a imortalizat momentul a rămas fără cuvinte când a văzut grozăvia, singura lui remarcă fiind că avem un nou exemplu „made in Romania”, scrie BizBrașov.

Incidentul a fost dat exemplu de „așa nu” și de către polițistul brașovean Daniel Zontea care a adăugat că „Nu, nu este Made în România, ci este doar nerozia unuia”.

Practic autoturismul era acoperit în întregime de plasele de sârmă, astfel încât nici șoferul nu avea o vizibilitate prea bună. De altfel, acesta risca să producă un incident în trafic, dacă materialele de construcții i se desprindeau în mers, mai ales că acestea erau în balans.

Polițistul Zontea le reamintește șoferilor care confundă mașina mică cu camionul că „încărcătura transportată cu un vehiculul NU trebuie:

-să stânjenească vizibilitatea conducătorului vehiculului;

-să mascheze dispozitivele de semnalizare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare;

- să depășească gabaritul vehiculului”.

Cât te costă să ai maşină în 2022. Sumă ameţitoare

 

A avea o maşină începe să devină, pe zi ce trece, un lux în România. 

Iar, din păcate, cu cât vârsta maşinii creşte, cu atât cheltuielile sunt mai mari - lucru care loveşte tocmai în persoanele cu venituri reduse: vizitele la service sunt tot mai dese, piesele de schimb sunt scumpe, la fel şi ITP-ul şi alte verificări. 

După majorarea preţurilor la gaze naturale şi energie electrică, anul 2022 a venit cu alte probleme pe capul românilor: scumpirea benzinei şi a motorinei, dar - în cazul bucureştenilor - majorarea serioasă a tarifelor de închiriere a locurilor de parcare. La asta se adaugă tarifele în creştere aplicate de service-uri pentru manoperă, dar şi preţul pieselor de schimb şi al consumabilelor. 

Pentru a vedea cât îl costă pe un român obişnuit maşina, am adunat cheltuielile pe care acesta le are de făcut într-un an. Vorbim de preţuri medii, în realitate ele pot varia, fie în jos, fie în sus, în funcţie de localitate şi alţi factori, cum ar fi service-ul auto la care merge fiecare.

Concluzia este îngrijorătoare: cheltuielile cu maşina se ridică la o sumă considerabilă. În cazul unui român care primeşte salariul minim, aceasta ar putea fi acoperită cu salariul pe patru luni (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel