Blestem pentru polițiști. Radu Banciu: Așa se înjura și în Sibiu
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Radu Banciu
Radu Banciu
Radu Banciu a vorbit, la B1 TV, despre cazul femeii care a chemat în instanţă Poliţia după ce a fost sancţionată pentru că i-ar fi blestemat pe poliţişti.

O femeie le-ar fi spus oamenilor legii: "Bată-vă Dumnezeu, o să aprind lumânări pentru voi la biserică, o să ne mai vedem noi şi o să vedeţi voi". Poliţiştii locali au amendat-o cu 1.000 lei pentru expresii jignitoare, ameninţări şi injurii.

"Bată-vă Dumnezeu – așa se înjura sau, mă rog, blestema, și în județul Sibiu când eram eu copil, toate babele pe stradă spuneau așa. Confirm, e o insultă, e o replică care să nu-ți servească prea multă vreme. Este o trimitere ca Dumnezeu să te pedepsească. Deci, bată-vă Dumnezeu o să aprind lumânări pentru voi la biserică, o să ne mai vedem noi şi o să vedeţi voi" – asta le-a trimis ea polițiștilor care îi puseseră o amendă pe parbrizul mașinii. Când i-a văzut, i-a blestemat așa cum se practică încă printre babele din România, absolut peste tot. Au amendat-o cu 1.000 lei pentru expresii jignitoare, ameninţări şi injurii. Deci, iată că Dumnezeu este asociat aici cu bătăia", a precizat Radu Banciu în cadrul emisiunii sale de la B1 TV, "Lumea lui Banciu".

Amendă contestată

Femeia a contestat în instanţă amenda, argumentând că sensul cubintelor sale a fost altul. "Femeia a contestat în instanţă amenda, argumentând, în lașitatea ei, aici trebuie să recunoaștem că cele mai multe dintre ele așa sunt, spunând că, de fapt, nu i-a fost înțeles sensul frazei. Ea voia să spună: Aşa să vă ajute Dumnezeu, doar nouă ne daţi amendă. Interesant, să vedem dacă se dă o lege și pentru așa ceva", a spus jurnalistul.

Vezi și: Steag negru, arborat de Ziua Imnului. Banciu: Aș juca niște bănuți că va mai muri unul de 1 decembrie


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel