Blejnar - Collecting people, pe coperta Cațavencii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Săptămânalul de satiră Cațavencii nu se dezminte nici în numărul pe care cititorii îl pot cumpăra, începând de miercuri, 24 octombrie, la chioșcurile de ziare selectate, pe a cărei copertă fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, este caricaturizat în "Omul vitruvian" al lui Leonardo da Vinci.

Echipa redacțională de la Cațavencii dedică coperta numărului 42, 24-30 octombrie 2012, celei mai mediatizate persoane din ultimele zile, Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF. Cercetat pentru evaziune fiscală în dosarul "Motorina", iar, după publicarea stenogramelor din acesta, într-un nou dosar penal pentru abuz în serviciu și trafic de influență. Sorin Blejnar este prezentat drept "Omul vitruvian", desenat de Leonardo da Vinci, titlul caricaturii fiind "Blejnar - Collecting people".

"Omul vitruvian" a fost desenat pentru a ilustra un pasaj despre proporţiile corpului uman, scris, cu aproximativ 15 secole înainte, de arhitectul roman Vitruvius. "Niciun templu nu poate fi ridicat fără simetria şi proporţia corpului unui bărbat bine făcut", scria Vitruvius.

Spre deosebire de "Omul vitruvian" al lui da Vinci, caricatura din Cațavencii îl prezintă pe Blejnar cu două mâini în plus, iar în fiecare mână are câte un telefon, aluzie la multiplele stenograme ale convorbirilor telefonice ale acestuia cu diverse persoane din vârful politicii românești.

Caricatura de pe coperta viitorului număr al săptămânalului Cațavencii este însoțită de textul "Ofertă de nerefuzat pentru cei din reţeaua portocalie: cu abonamentul Şobolan poţi vorbi nelimitat în grupul tău de prieteni mafioţi, TVA exclus".

Tot pe coperta nr. 42 al săptămânalului Cațavencii este prezent și editorialul lui Mircea Dinescu, intitulat "De-a baba-oarba", în care autorul se întreabă "dacă nu cumva asistăm la agonia tutroro partidelor politice din România".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel