Data publicării:

Blaga, ultimatum la Elena Udrea. Chirieac: Pe Udrea o văd unde este și Traian Băsescu

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

Președintele PDL, Vasile Blaga, îi dă Elenei Udrea ultimul avertisment cu privire la statutul acesteia de membru PDL. Vasile Blaga  a afirmat, luni, că va clarifica lucrurile în partid, astfel încât cei care nu au aceleaşi obiective cu PDL şi care sunt preocupaţi de "coagularea oamenilor spre alte zone" să părăsească formaţiunea politică. Blaga, ultimul avertisment pentru Udrea: Ipocrizia nu poate fi dusă la maximum. Analistul Bogdan Chirieac a declarat, la RTV, că înainte de a da ultimatum Elenei Udrea, Vasile Blaga ar trebui să tranșeze clar dacă PDL s-a separat sau nu de Traian Băsescu.

 "Nu poţi fi un membru fidel al PDL contribuind la construcţia altui partid. Vom clarifica lucrurile destul de repede. Vom avea un Colegiu Director la Baia Mare. Cine este în PDL va trebui să muncească pentru acest partid. Toate la timpul lor. Ipocrizia nu poate fi dusă la maximum. Ca să fie foarte clar, toţi colegii vor trebui să aibă o atitudine tranşantă, ce doresc în viaţă: în PDL, urmărind obiectivele partidului, sau în PDL, încercând să coaguleze oameni spre alte zone ca partidul să nu-şi poată atinge obiectivele", a declarat, luni, Vasile Blaga, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL.

 Elena Udrea a fost criticată în ultimele luni de către mai mulţi lideri democrat-liberali, fiind acuzată că sabotează PDL din interior. Fostului ministru al Dezvoltării i se reproşează faptul că a încercat să-şi creeze o tabără proprie în rândurile democrat-liberalilor astfel încât să rupă partidul, pregătind trecerea grupării sale la Partidul Mişcarea Populară.

Bogdan Chirieac: PDL nu s-a separat de Traian BăsescuAnalistul Bogdan Chirieac a declarat la RTV că: "Până să-i dea doamnei Udrea ultimatumul domnul Blaga, eu cred că domnul președinte Blaga și PDL-ul trebuie să aleagă ce fac: se separă sau nu de domnul Traian Băsescu. Că nu e deloc clar".

Referitor la modul în care Băsescu și-a luat la revedere de la PDL, Chirieac spune: "Domnul Băsescu și-a luat la revedere de la PDL, dar PDL nu am senzația că și-a luat la revedere de la domnul Băsescu. Se năpustește asupra  Elenei  Udrea să aleagă ce vrea, PDL, Mișcarea Populară, sau una, sau alta, sau amândouă, dar, în același timp, PDL ca partid nu s-a separat de Traian Băsescu".

Despre o eventuală ieșire a Elenei Udrea din PDL, Bogdan Chirieac a spus că: "Personal aș vedea-o pe doamna Udrea în acest moment acolo unde este și Traian Băsescu, în Mișcarea Populară, nu în PDL. În același timp, PDL trebuie să  se separe ferm de domnul Traian Băsescu. PDL trebuie să facă o analiză  a celor petrecute în România în ultimii ani, fiindcă domnul Băsescu datorează PDL-ului al doilea mandat prezidențial. Fără el n-ar fi câștigat domnul Traian Băsescu. Dacă PD a fost adus la guvernare de către domnul Băsescu, după ce a câștigat alegerile în 2004 și a fost adus la guvernare în pofida rezultatului și a votului românilor în ceea ce privește partidele, nu candidatul la președinție, în 2009, lucrurile au stat altfel. Sunt multe lucruri care trebuie tranșate în relația PDL-Traian Băsescu. Acest lucru nu s-a petrecut până acum,  domnul Blaga nu a făcut această separare a apelor, ca urmare, unul câte unul, care vede de unde vine puterea, își ia bocceluța și pleacă din PDL", a mai spus Bogdan Chirieac.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel