Blaga, sub asediu: PDL Diaspora îl vrea demis pe șeful partidului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
blaga vasile dc
blaga vasile dc

Reprezentanți ai PDL Diaspora din țări precum Franța, Italia, Germania, și SUA/Canada îi cer demisia președintelui Vasile Blaga, argumentând că imaginea formațiunii politice este afectată de cartea de vizită a acestuia. În replică, președintele PDL Diaspora, Viorel Badea, spune că nemulțumiții nu reprezintă pe nimeni și sunt doar oamenii fostului președinte PDL, William Brânză, care a pierdut rușinos alegerile, potrivit ghimpele.ro.

Într-o scrisoare deschisă, democrat-liberalii din Diaspora vor alegeri în interiorul partidului pentru schimbarea actualului președinte. Aceștia se declară totodată nemulțumiți de alianța clădită de PDL cu FC-ul lui Mihai Răzvan Ungureanu și PNȚCD-ul lui Aurelian Pavelescu.

"Rezultatele ultimelor alegeri parlamentare au demonstrat evident absenţa unui management eficient şi a unui concept care să asigure rezultatele aşteptate pe merit de valoarea reală a partidului nostru", se arată în comunicatul de presă.

Un alt argument în sprijinul cererii pedeliştilor este apariţia cărţii “Unfair Play”, în care Vasile Blaga este prezentat ca un “rezultat al sistemului” instalat după 1989, ceea ce afectează "imaginea României" și "credibilitatea partidului PDL ca un partid european de viitor.

Potrivit democrat-liberalilor din Diaspora, imaginea României, ca stat membru UE, este serios afectată și din punct de vedere moral, ceea ce îi obligă să își retragă "susținerea civică și partinică actualului lider al PDL".

Președintele PDL Diaspora: Semnatarii scrisorii sunt nemulțumiții lui William Brânză

"Persoanele care au scris-o nu sunt reprezentanți ai PDL Diaspora, ci sunt foști colaboratori ai domnului Brînză (William Brînză, fost președinte al PDL Diaspora, care a demisionat din funcție după alegerile parlamentare din 2012 - n.r.)". Nu există luări de poziție ale colegilor noștri din PDL Diaspora pe acest subiect". El a completat că semnatarii scrisorii sunt "aceleași persoane care au protestat la Convenția Națională a PDL din cauză că dl Brînză a pierdut funcția de secretar executiv în partid".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel