Blaga revine din vacanță cu un eșec: Primarii ”dezertori” din Argeș i-au dat cu flit
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Vasile Blaga se pare că și-a întrerupt concediul pentru a pune la punct  lucrurile  în Argeș, acolo unde 22 de primari PDL au fost excluși din partid de fostul președinte al PDL Argeș, Mircea Andrei. Președintele PDL, însoțit și de Gheorghe Flutur, au avut parte de o surpriză. La întâlnire nu au fost prezenți decât trei edili argeșeni, ceilalţi alegând să se întâlnească la o bere chiar cu Mircea Andrei, omul care i-a exclus din partid. Primarii spun că nu mai vor să facă parte din PDL, dar nici nu confirmă mutarea la Mişcarea Populară.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a venit însoţit de secretarul partidului, Gheorghe Flutur, pentru a-l instala la conducerea filialei Argeș a PDL pe Cătălin Teodorescu.

Liderii de la Bucureşti au avut o întrevedere cu Biroul judeţean interimar, la care au participat doar 3 primari: Corbi (Virgil Baciu), Valea Iaşului (Nicolae Barbu) şi Căteasca (Liviu Năstase).

Blaga a spus ca puciul de la Călineşti a eşuat. El şi-a manifestat speranţa că cei mai mulţi din cei 22 de primari vor reveni în partid. "Noi acordăm toată încrederea Biroului judeţean interimar. Credem că această încercare de puci care a fost aici este sigur sortită eşecului. Nu avem plecări de membri, dimpotrivă, am văzut că nu pleacă din organizaţii lumea şi convingerea mea este că cea mai mare parte din primari vor reveni pas cu pas în organizaţie. Vor mai veni primari înapoi. A fost o întâlnire cu Biroul permanent judeţean. Vă garantez că cea mai mare parte din primarii PDL vor reveni la gânduri mai bune. Nu ştiu de ce ceilalţi primari nu au venit la această şedinţă", a afirmat Blaga, care a precizat că partidul nu le va retrage sprijinul politic primarilor, considerând că "dacă sunt bărbaţi să demisioneze din calitatea de primar obţinută sub sigla PDL şi să încerce să câştige din nou, dintr-un alt partid", relatează proarges.ro.

Pe de altă parte, Ion Dumitrache, primarul de la  Poiana Lacului a spus că: "Nu mai putem reprezenta acest partid, nu mai e democraţie, nu mai e un partid democrat, e un partid în care se stabileşte de sus în jos. PDL-ul la Argeş va avea un nivel de care nu cred că va face cinste", scrie realitatea.net.

 Puşi în faţa refuzului primarilor de a veni la întâlnire, şefii PDL au discutat despre această atitudine, inacceptabilă în opinia lui Vasile Blaga.

 "Rămânem membri în PDL cu forţa", spune Primarul din Albeştii de Muscel, Ion Năftănăilă.

 Blaga a vorbit şi despre o eventuală excludere a Elenei Udrea. "Nu poţi fi în două locuri odată. Nu poţi vorbi de unificarea dreptei atâta timp cât unii colegi militează pentru construcţia unui alt partid", a spus Blaga.

 În tot acest timp, primarii excluşi s-au întâlnit tocmai cu cel care, scriptic, i-a exclus, respectiv Mircea Andrei.

 "Unii sunt plecaţi, ceilalţi au avut o întâlnire cu mine. Am decis că, dacă domnul Blaga nu înţelege unde să se raporteze şi unde să întrebe, este bine să meargă înapoi la Bucureşti", a spus fostul preşedinte PDL Argeş Mircea Andrei.

 După vizita "la o bere" a preşedintelui Traian Băsescu, primarii din Argeş ai PDL, cu doar două excepţii, au fost daţi afară din Partidul Democrat pentru o aşa-zisă neimplicare în activităţile de partid. Chiar ei motivau că nu se mai pot ocupa de politică pentru că au prea mult de lucru în administraţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel