Urmărește emisiunea live
Blaga promite o surpriză plăcută la Colegiul Director
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
blaga
blaga

Liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, a declarat vineri înaintea Colegiului Director că pe ordinea de zi a ședinței va fi convocarea Consiliului Național și a Convenției, susținând, de asemenea, întrebat despre demisie, că partidul va rămâne unit. Și ceilalți lideri democrat-liberali, consideră că demisia conducerii partidului nu este necesară, acum când PDL se organizează.

,,Vom face o analiză serioasă. O să rămâneți cred eu plăcut surprinși și partidul va rămâne unit”, a declarat Vasile Blaga, întrebat dacă este dispus să demisioneze.

,,Vom face o analiză serioasă a alegerilor, o să avem cinci puncte pe ordinea de zi, inclusiv convocarea Consililui Național și a Convenției”, a spus liderul PDL.

Nici primarul Aradului, Gheorghe Falcă, nu consideră oportună demisia actualei conduceri a PDL. El a susținut vineri la Colegiul Director al PDL că ”atunci când trebuie să analizezi, trebuie să analizezi cu mandatele pe masă,  nu înseamnă doar demisie, trebuie să ai cunoștință de ceea ce ai făcut”. Potrivit edilului municipiului Arad, ”atunci când vrei să gândești un lucru pentru viitor, evident că trebuie să pleci de la un punct zero”.

Și preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, susține că nu este necesară demisia Biroului permanent al PDL, dar crede că trebuie convocat Congresul PDL "cât mai repede cu putinţă".

"Eu cred că trebuie convocat congresul partidului cât mai repede cu putinţă şi conducerea actuală a partidului trebuie să gestioneze lucrurile unui partid care a luat 17% din voturile electoratului în această ţară", a spus Adriean Videanu.

Întrebat care sunt motivele care au dus la obţinerea acestui scor de către ARD, Videanu a răspuns: "Motivele vi le va prezenta preşedintele partidului în urma discuţiei de astăzi. Cu toţii avem o responsabilitate, unii mai mare, alţii mai mică".

Totodată, întrebat despre posibilitatea ca Emil Boc să revină la conducerea partidului, Videanu a spus "domnul Boc fost preşedinte al PDL, domnul Boc este un militant foarte important al partidului".

Liderul PDL Bistriţa Ioan Olteanu a declarat, în același context: "Nu se impune demisia BPN, ci doar convocarea unei Convenţii în martie - aprilie, şi, până atunci, o analiză foarte serioasă. Dacă vorbim de vinovaţi la nivel naţional, cu atât mai mult putem vorbi de vinovaţi la nivel de judeţ. Acolo unde scorurile sunt mult sub media naţională vom analiza foarte atent, vom vedea care sunt primarii care s-au asociat cu USL şi, părerea mea, ei vor trebui să plece", a afirmat liderul democrat-liberal.

"Obiectivul nostru a fost să luăm peste 20%. Am fost un pic sub obiectiv, dar asta e realitatea. Nu văd niciun viitor al Alianţei, nu vreau să se supere nimeni pe mine. A fost o decizie pe care am luat-o toţi, în unanimitate, dacă nu mă înşel, dar azi tragem linie: s-a dovedit o decizie proastă, alianţa nu a mers. Venirea lui Mihai Răzvan Ungureanu, chiar şi a lui Neamţu, şi a lui Pavelescu este o decizie corectă, dar nu depinde de noi. La noi sunt bineveniţi, nu ştiu ce decizie vor lua dânşii. Nu ştiu dacă e momentul acum, când partidul se organizează, să lăsăm partidul fără conducere. În mod sigur vom avea o Convenţie Naţională undeva în luna martie", a spus și Cristian Boureanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel