Blaga îi atacă pe Lăzăroiu și Tomac. MP n-are loc în Dreapta unificată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Președintele PDL, Vasile Blaga, îi taxează pe potențialii colaboratori de pe partea dreaptă a eșicherului politic, Sebastian Lăzăroiu și Eugen Tomac, ambii reprezentanți ai Mișcării Populare. Recent însă, același Blaga vorbea despre unificarea Dreptei sub umbrela PDL, dar fricțiunile dintre el și Mișcarea Populară, precum și atacurile lui Traian Băsescu la Cătălin Predoiu, arată că partidul păstorit de șeful statului nu are viitor politic lângă PDL.

Blaga și Predoiu încearcă în tandem să dea continuitate procesului de rupere a partidului de Traian Băsescu. În acest timp, șeful statului încearcă discreditarea PDL, pentru a împiedica partidul lui Blaga să obțină un rezultat bun la europarlamentare. Dacă "portocalii" vor lua un scor slab la euroalegerile din mai, o alianță între MP și PDL ar avea mai multe motive și șanse să se realizeze.

După ce Lăzăroiu a spus, într-un interviu acordat RFI, că Blaga are o   abordare ușor arogantă pe tema unificării Dreptei, președintele PDL a dat următoarea replică, potrivit Mediafax: "Citeam afirmaţiile unui consilier prezidenţial Albă ca Zăpada că suntem aroganţi şi spunem că trebuie unită Dreapta în jurul nostru. Dar în jurul cui? Al lui Tomac, oare nu avem nimic de învăţat din campania de astă iarnă când ne întreba lumea unde sunteţi voi, PDL".

"Aveţi mare încredere în PDL, nu o să facem decât ce decidem noi aici. Vremea în care deciziile se făceau printr-un telefon a trecut de un an", a mai spus liderul PDL.

Citește și: "Trădarea” lui Predoiu l-a dezlănțuit pe Băsescu. Frica președintelui, spulberarea Mișcării Populare"

Președintele PDL a precizat că nu regretă formarea Alianței România Dreaptă (ARD), din timpul alegerilor parlamentare din 2012. "De general fără armată sunt sătul, mai ales că generalii nu şi-au achitat nimic din obligaţiile asumate în campania de atunci şi ei ştiu asta. (...) Mergem singuri la europarlamentare, vom discuta după europarlamentare cu toţi care sunt ca noi, dar nu cu cei care ne înjură", a spus Blaga.

Împreună cu Cătălin Predoiu și Raluca Turcan, Vasile Blaga a participat, luni, la ședința organizației PDL Sector 3, unde Sulfina Barbu a fost aleasă președinte al organizației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel