Blaga cere demisia lui Ponta. Vezi de ce
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Vasile_blaga
Vasile_blaga

Președintele de campanie al PDL, Vasile Blaga, a afirmat, joi, că prin mutarea Inspectoratului de Stat în Construcţii în subordinea primului ministru, Guvernul intervine în actul de justiție în favoarea lui Adrian Năstase și cere demisia premierului Victor Ponta dar și a directorului Inspectoratului de Stat în Construcții, Constantin Adrian Balaban Grăjdan.

În opinia președintelui Senatului, Vasile Blaga, Guvernul Ponta a devenit un ”factor de risc” pentru democrația României care ia ”decizii care pot avea consecințe extrem de grave”.

Guvernul Ponta urmărește, prin schimbarea sistemului de vot, ”să subordoneze Parlamentul propriului partid”, susține Blaga. ”Nu vor ca decizile lor să fie blocate de nimeni. Guvernul vrea să modifice legea referendumului, să își subordoneze președinția, să reducă importanța votului popular și să ușureze suspendarea președintelui. Domnii Voiculescu, Ponta și Antonescu vor un șef de stat aflat în subordinea lor”, a continuat președintele de campanie al PDL, în cadrul unei conferințe de presă.

„În prima şedinţă de guvern, Victor Ponta a trecut în subordinea domniei sale Inspectoratul de Stat în Construcţii. Această decizie a fost premeditată. Ieri (miercuri, n.r.) Inspectoratul a anunţat în instanţă că nu are nicio pretenţie în dosarul în care este judecat Adrian Năstase pentru corupţie. Cu  asemenea manevre, Guvernul Ponta încearcă să se substituie justiţiei”, a spus Blaga, precizând că PDL nu a intervenit niciodată în treburile justiţiei, cât timp a fost la guvernare.

Susținând că democrat-liberalii sunt foarte ”îngrijoraţi de acţiunile prin care Guvernul Ponta intervine în actul de justiţie”, Vasile Blaga a cerut ”demisia imediată a domnului Constantin Grăjdan din funcţia de director al ISC”, precum și pe cea a premierului Victor Ponta, ”cel care l-a numit în această funcţie”.

”Guvernul Ponta guvernează pentru a-i scăpa pe liderii USL de justiție și pentru a-și subordina instituțiile democratice”, a mai spus Blaga, afirmând că ”Puterea USL este slăbiciunea României.”

Potrivit unui comunicat al Executivului emis la scurt timp după conferința de presă a democrat-liberalului Vasile Blaga, Ponta l-a demis pe șeful Inspectoratului de Stat pentru Construcții, Constantin Adrian Balaban-Grăjdan. "Decizia a fost luată din cauza comportamentului șefului ISC, care a luat decizii fără să-l informeze pe Primul Ministru, deși instituția pe care o conduce se află în subordinea Primului Ministru. În scurt timp, va fi asumată o nouă numire la conducerea acestui Inspectorat", se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel