Data publicării:

Bitter Suedez: contraindicații, beneficii și mod de administrare

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Bitterul Suedez este aproape lipsit de contraindicații. Totuși, trebuie să aveți în vedere că băutura trebuie diluată în apă sau ceai înainte de a fi consumată. De asemenea, femeile însărcinat nu pot bea lichidul, însă îl pot utiliza extern. Elixirul este recomandat pentru numeroase afecțiuni ale organismului.  

Acesta este realizat dintr-o combinație de plante amare. Băutura a apărut prima dată în Evul Mediu și de atunci oamenii o utilizează pentru menținerea sănătății corpului.

Bitter Suedez: contraindicații și beneficii

Bitter-ul Suedez are numeroase beneficii pentru organism. Cu toate acestea, având un conținut ridicat de alcool, băutura trebuie diluată întotdeauna în apă sau ceai pentru a fi consumată. Atât înainte, cât și după administrarea siropului, nu trebuie să consumați lapte. De asemenea, Bitter-ul nu este indicat intern femeilor însărcinate. Acestea îl pot utiliza extern, sub formă de comprese. În ceea ce privește beneficiile pentru organism, elixirul este recomandat pentru îmbunătățirea digestiei, reducerea durerilor de cap, a febrei și a stărilor de oboseală. Acesta este benefic și pentru cei mici în cazul semnelor de vărsat de vânt. Celor mici li se administrează câteva picături în apă, în funcție de vârstă. Dacă observați că pustulele încep să se usuce, le puteți umezi cu Bitter Suedez de mai multe ori pentru a nu rămâne cu cicatrici. 

Băutura este benefică și în cazul tratamentului pentru hemoroizi. Dacă se vor pune comprese și se vor administra câteva picături înainte de culcare, aceștia se vor micșora. Pentru a stimula circulația și pentru a scăpa de senzația de arsură se poate aplica un tampon umezit cu Bitter. Elixirul este recomandat și femeilor ce se confruntă cu un ciclu menstrual abundent sau neregulat. În cazul în care vă confruntați cu amețeală sau indispoziție, băutura vă poate ameliora aceste simptome. Extern, Bitterul Suedez vă poate fi de folos dacă ați fost înțepat de insecte. Se va scoate acul, apoi se va aplica o compresă înmuiată în bitter.

Cum se administrează Bitterul Suedez și ce conține? 

 

În ceea ce privește compoziția elixirului, acesta este o combinație din 32 de plante amare. Totodată, există mai multe formule de Bitter Suedez din 16 plante, 12 plante, 8 plante sau chiar și 180 de plante. Cu toate că este foarte cunoscut, nu se cunoaște cu exactitatea rețeta originală a băuturii. Cel mai frecvent, veți găsi în compoziția acesteia extract hidroalcoolic din: Mrysticae semen, Carlinae rhizoma, Castoreum, Cynarae folium, Aloe capensis, Rhei rhizoma, Calami rhizoma, Gentianae rhizoma, Myrrha, Zedoariae rhizoma, Alcool etilic 35 %, Angelicae radix, Dictamni radix, Tormentillae radix, Sennae folium, , Croci stigma, Theriac venetian, Camphora și apă.

Pentru menținerea sănătății organismului se pot administra câte două lingurițe pe zi de Bitter, una dimineața și una seara. Să aveți în vedere că acestea trebuie diluate neapărat în apă sau ceai. Pe parcursul tratamentului, doza se poate mări la două linguri mari pe zi. Dacă vă confruntați cu dureri de cap sau amețeală, se poate mirosi, inspira produsul sau se pot aplica comprese la baza craniului. Atunci când vă confruntați cu durerile de gât se recomandă să înghițiți încet trei lingurițe de Bitter diluate în ceai, pe parcursul unei zile. Cei ce au dureri de stomac, pot servi o lingură de elixir atunci când au o criză. De asemenea, se recomandă administrarea a trei linguri, una după alta, în cazul colicilor. Se poate amesteca o lingură de Bitter în puțin vin alb, dacă vă confruntați cu hidropizie. Tratamentul se ține timp de 6 săptămâni și trebuie administrat dimineața și seara. Vâjâitul în urechi poate fi destul de incomod și stresat. Pentru a scăpa de el se poate aplica pe o bucată de vată lichidul și apoi se bagă în ureche. 

Bitterul Suedez are foarte puține contraindicații. Acesta are numeroase beneficii pentru organism, fiind utilizat atât intern cât și extern, conform BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel