Bitcoinul începe să-și revină, după decizia luată de banca centrală a SUA. Semne de revigorare dau şi alte criptomonede
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 31 iul 2022, 09:59
WhatsApp
Bitcoin-ul dă semne că se întăreşte / Foto: Freepik
Bitcoin pare că se înzdrăveneşte, după o perioadă plină de incertitudini pe piaţa criptomonedelor.

Bitcoin a revenit în weekend la o valoare maximă a ultimelor șase săptămâni, semnalând o perioadă de liniște pentru monedele digitale, care încearcă să evite un declin criptografic în această perioadă economică dificilă. Cea mai mare monedă digitală din lume a ajuns vineri la 24.412 dolari, potrivit platformei de criptomonede CoinDesk. Mai mult, investitorii au început să manifeste mai multă încredere în Bitcoin după ce banca centrală a SUA a majorat miercuri ratele dobânzilor cu 0,75 puncte procentuale, ceea ce reprezintă o măsură mai puțin agresivă decât ar fi putut merge Rezerva Federală, informează Law360. De asemenea, a indicat că ritmul de creștere ar putea încetini. Potrivit aceleiaşi surse, şi alte criptomonede au crescut vineri, în special Ether, tokenul nativ al Ethereum, care săptămâna trecută a anunțat dezvoltarea unui upgrade numit „Merge”. Acesta va muta criptomoneda la un sistem mai eficient din punct de vedere energetic și mai ecologic în septembrie.

Ce s-a întâmplat în ultima săptămână

Bitcoin a scăzut la 21.000 de dolari în 26 iulie, în timp ce Coinbase, principalul exchange de criptomonede din Statele Unite, este sub investigație. Datele de la TradingView au arătat că BTC/USD s-a retras rapid la niveluri mai scăzute, pe măsură ce au apărut rapoarte despre noile probleme legale ale Coinbase cu tranzacționarea valorilor imobiliare. Potrivit Bloomberg, controlul exchange-ului Coinbase de către Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) a crescut de când platforma a extins numărul de tokenuri pe care le oferă pentru tranzacționare.

Când a început declinul criptomonedelor

Criptomonedele se confruntau deja cu dificultăți de la începutul anului 2021, valoarea Bitcoin scăzând cu aproximativ 50% de atunci. Iar în ultimele două luni, criptomonedele s-au lovit de numeroase probleme, după ce așa-numita stablecoin Terra și moneda soră Luna au devenit practic lipsite de valoare peste noapte. Nu numai că prețurile criptograficelor s-au prăbușit, dar compania de cripto-monede Celsius și fondul de acoperire Three Arrows Capital au dat faliment.

Acest lucru se adaugă la temerile legate de o recesiune, în condițiile în care multe țări se confruntă cu efectele inflației, care se află la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani. Marți, Fondul Monetar Internațional (FMI) a catalogat perspectivele economice mondiale drept „sumbre și tot mai incerte”. Deși criptomonedele au fost aprobate inițial ca o alternativă la sistemul financiar tradițional, acestea sunt afectate în mare măsură de finanțele tradiționale, deoarece capitalul instituțional a investit bani în activele digitale.

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro