Bitcoin ajuns la aproape 42.000 de dolari
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 08 ian, 19:21
Imagine de MichaelWuensch de la Pixabay
Bitcoin s-a tranzacționat vineri până la 41.973 dolari, potrivit datelor Coin Metrics. Creșterea din acest an este de 40%, criptomoneda fiind pe cale să înregistreze a doua cea mai bună săptămână de la raliul din decembrie 2017.

Ultimele tranzacții ale zilei s-au făcut la 40.590 dolari, în creștere cu aproximativ 4% față de joi. Creșterea intensă a criptomonedelor a atras atenția investitorilor instituționali, care o consideră un potențial activ de refugiu, asemănător aurului. Strategii de la JPMorgan au declarat recent că Bitcoin ar putea atinge 146.000 de dolari pe termen lung, întrucât concurează cu aurul ca monedă „alternativă”.

Ideea bitcoinului ca acoperire împotriva inflației a continuat să câștige atenție în rândul investitorilor, pe fondul stimulentelor fără precedent din partea guvernelor din întreaga lume pentru a aborda criza coronavirusului. Analiștii au susținut că o astfel de acțiune ar putea duce la creșterea inflației. Totuși, sceptici precum brokerul american de acțiuni Peter Schiff și economistul Nouriel Roubini consideră bitcoin drept un activ speculativ fără valoare intrinsecă și o bulă de piață care ar putea exploda la un moment dat, relatează CNBC.

Bank of America a lansat marți o notă numind bitcoin „mama tuturor bulelor”, cu un grafic însoțitor care arată cum creșterea spectaculoasă a monedei virtuale se compară cu alte bule ale pieței, cum ar fi boom-ul dotcom de la sfârșitul anilor 1990 și bula imobiliară din SUA de la mijlocul anilor 2000, citează Mediafax.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro