Bistriţa-Năsăud: Târg al facultăţilor, organizat în premieră în municipiul reşedinţă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sute de elevi de la liceele din judeţul Bistriţa-Năsăud au participat, vineri, la prima ediţie a Târgului facultăţilor, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Consiliul Judeţean al Tinerilor.

Evenimentul a fost găzduit de Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, ale cărui încăperi au fost folosite pentru amenajarea standurilor celor aproximativ 20 de facultăţi care au venit la Bistriţa cu oferte educaţionale, dar şi pentru organizarea a 12 workshop-uri cu specialişti din diverse domenii. La Târgul facultăţilor de la Bistriţa au răspuns pozitiv universităţi din Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş şi Alba Iulia.

Deschiderea târgului a avut loc în curtea muzeului, în prezenţa prefectului de Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean, Camelia Tabără, şi a directorului Complexului Muzeal, Alexandru Gavrilaş. Preşedintele Consiliului Judeţean i-a asigurat pe liceeni de tot sprijinul său pentru ca acest eveniment să devină o tradiţie şi i-a îndemnat ca, la finalizarea studiilor, să aleagă să rămână în ţară. La rândul său, inspectorul şcolar general Camelia Tabără a promis că va încerca să organizeze o nouă ediţie a Târgului facultăţilor chiar în 5 octombrie, de Ziua Educaţiei, şi că anul viitor vor fi achiziţionate softuri care să permită identificarea profilului profesional adecvat fiecărui licean. Târgul a rămas deschis până la ora 17,00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel